donkere dagen

De wintertijd is hét seizoen voor inbrekers. Wees goed voorbereid en voorkom een inbraak!

"Slechts 2 van de 5 voordeursloten veilig genoeg"

Het is weer die tijd van het jaar, vroeg donker en dat betekent dus ook de tijd dat er meer inbraken worden gepleegd. En ook al daalt het aantal inbraken per jaar, elke (poging tot) inbraak is er een te veel! Neem dus preventieve maatregelen en ga dus goed voorbereid de winter in met deze tips:

 1. Uit onderzoek blijkt dat 40% van de medebewoners, bijvoorbeeld kinderen, de deur niet op slot doet maar alleen achter zich dicht trekt. Doe de deur dus ook echt op slot!
 2. Zorg ervoor dat je woning er bewoond uitziet, bijvoorbeeld door gebruik te maken van tijdsklokken zodat de verlichting ’s avonds automatisch aanspringt.
 3. Doe de ramen en deuren altijd dicht als je van huis weggaat, ook al is het maar even.
 4. Inbrekers staan uiteraard niet graag in de spotlights. Zorg daarom ook aan de buitenkant, bij de voor- en achterdeur, voor goede verlichting met bewegingsmelder.
 5. Maar liefst 23% van de inbrekers dringt via een raam op de benedenverdieping je huis binnen. Maak gebruik van een SecuBar barrièrestang bij je klepramen, zodat je toch nog je huis kunt luchten.
 6. In 2017 werd er bijna 8.000(!) keer aangifte gedaan van gereedschapsdiefstal uit een voertuig. Zorg dus ook dat uw werkbus goed beveiligd is. Schaf daarom een Matador trekhaakslot aan en maak gebruik van onze 5 andere tips om gereedschapsdiefstal te voorkomen.

Extra maatregelen voordeur

Wist je dat slechts 2 van de 5 voordeursloten veilig genoeg zijn? Dit houdt in dat 56,1% van onze voordeursloten niet veilig genoeg zijn. En wist je dat inbrekers binnen drie minuten in je huiskamer staan? Neem daarom extra maatregelen:

 • Door het plaatsen van twee extra goede sloten boven en onder aan de deur, moet de inbreker op drie plaatsen aan de slag.
 • Door het plaatsen van een meerpuntsluiting draai je met een sleutel de deur op drie plekken tegelijk op slot. Zorg er wel voor dat je het juiste beslag plaatst.
 • Door het plaatsen van anti-cilindertrekbeslag is het niet meer mogelijk voor de inbreker om in te breken met de kerntrekmethode..
 • Je kunt het beste deurbeslag hebben, maar zelfs dat werkt niet als je je deur niet echt op slot doet. Draai deze dus altijd dicht.

SKG gekeurd hang en sluitwerk

Het is belangrijk om je deuren en ramen te voorzien van goed hang- en sluitwerk, voorzien van het SKG keurmerk. SKG (Stichting Kwaliteit Gevelbouw) is een onafhankelijke instantie die o.a. hang- en sluitwerk test op sterkte en duurzaamheid. Hang- en sluitwerk dat middels testen heeft bewezen voldoende inbraakwerend te zijn mag het keurmerk met sterren dragen. Het aantal sterren geeft de mate van inbraakwerendheid van het product aan. Het Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW) schrijft deze SKG-gekeurde producten voor. DESTIL levert een uitgebreid assortiment aan SKG-gekeurde producten van gerenommeerde A-merken. Denk hierbij aan (meerpunt)sloten, veiligheidsbeslag en cilinders voorzien van kerntrekbeveiliging, bijzetsloten, raamsluitingen, kierstandhouders etc.

90% minder inbraak met PKVW

Wist je dat slechts 9% van de woningen in Nederland is voorzien van het keurmerk PKVW? En dat terwijl de kans op een inbraak bij woningen met PKVW tot 90% wordt verminderd. Bovendien geeft het keurmerk vaak recht op korting op je verzekeringspremie. DESTIL is een officieel erkend PKVW-bedrijf en heeft PKVW-experts in huis. Hij geeft je graag de gewenste tips voor een goede beveiliging van je woning en kunnen je voorzien van een PKVW-certificaat 

Extra tips

 • Ook inbrekers kijken op Facebook. Vermeld dus nooit op Social Media dat je op vakantie gaat of bent.
 • Vraag je buren om een oogje in het zeil te houden en je post op te ruimen (maar niet op een stapeltje in het zicht!).
 • Zorg dat er geen ladder of een kliko voor het grijpen staan. Een inbreker bereikt daarmee vliegensvlug het raam op de eerste verdieping.

Onze preventieadviseurs geven je graag de gewenste tips voor een goede beveiliging van je woning en kunnen je voorzien van een PKVW-certificaat.

Meer Toolz?

Dit is een artikel uit TOOLZ, het magazine van DESTIL. Wil je TOOLZ twee keer per jaar (gratis) ontvangen, meld je dan hier aan.

Rob van Deursen

Rob van Deursen - Productmanager hang- en sluitwerk

PKVW