Keuzehulp: Welk afdekvlies heb ik nodig voor mijn project

PrimaCover afdekvlies dekt alle fasen van de bouw

Welk afdekvlies heb ik nodig voor mijn project

Hordes bouwvakkers, schilders en stukadoors over de vloer. Rondvliegende cementspetters, vallende kwasten, slingerend gereedschap en rijdend materieel wat van hot naar her wordt verplaatst. Gedurende de ruwbouw en afbouw van renovatie- en nieuwbouwprojecten hebben vloeren en trappen heel wat te verduren. Wanneer je deze niet goed beschermt, moet je ze achteraf herstellen of zelfs volledig vervangen. En dat is natuurlijk zonde.

Voorkom onnodige herstelwerkzaamheden en bescherm vloeren en trappen bij alle projecten met afdekvlies. Welk type afdekvlies je nodig hebt is afhankelijk van welke ondergrond afgedekt moet worden of het een nieuwe of bestaande ondergrond is en of de ondergrond zich binnen of buiten bevindt. Lees ons bouwadvies en kies het juiste afdekvlies.

Ik wil hier een afdekvlies voor:

Nieuwe en bestaande doorgedroogde ondergronden binnen en buiten


Primacover robust afdekvlies

Van galerijen tot aan balkons en complete trappenhuizen. PrimaCover Robust biedt dé benodigde bescherming van trappen en vloeren, binnen en buiten tijdens de ruwbouwfase. Het zeer sterke afdekvlies is vloeistofdicht en beschermt harde doorgedroogde ondergronden tegen vloeistoffen, lijmen, kitten en vallend gereedschap. Het vlies is voorzien van antislip en is geheel schokabsorberend.

De zelfklevende PrimaCover Robust is verkrijgbaar op rol van 1m x 25m en 2m x 25m, waardoor je in één keer flinke ruimtes kunt bedekken en beschermen.

Geschikt voor: gietvloer, keramische tegels, kunststof, laminaat, linoleum, natuursteen, prefabbeton, PVC, vinyl, zichtbeton Tip: ook handig om gymzaalvloeren te beschermen tegen schuivende stoel- en tafelpoten tijdens de examenperiode.

PrimaCover glassfolie

De ramen zitten er al in, maar er moet nog gestuukt en geschilderd worden. Voorkom verf- en cementspetters tegen het glas en gebruik PrimaCover Glass. Deze zelfklevende lichtdoorlatende folie is geschikt voor binnen en buiten en is voorzien van een speciaal ontwikkelde UV-bestendige lijmlaag. Klaar? De folie is geheel verwijderbaar zonder resten.

PrimaCover Glass is verkrijgbaar in blauwe en transparante uitvoering in 2 maten: 100m x 0,5m en 100m x 1m

Geschikt voor: glas, kunststof

Nieuwe, pas gelegde en bestaande ondergronden binnen


Primacover Defend bescherming

De dik zwaar belastbare Defend viltplaten van PrimaCover zijn geschikt voor het beschermen van vloeren tijdens renovatie- en nieuwbouwprojecten die zich binnen afspelen. Door de zeer hoge bescherming tegen mechanische- en puntbelasting hoef je niet bang te zijn dat de vloer van bijvoorbeeld de aula beschadigd raakt door vallend gereedschap of rijdend materieel.

De Defend plaat is verkrijgbaar in de afmeting 120cm x 80cm en is eenvoudig op maat te snijden met een afbreekmesje of schaar. Dit maakt de plaat geschikt voor binnen, omdat het per wet verboden is om binnen te zagen.

Geschikt voor: gietvloer, hout onbehandeld, keramische tegels, kunststof, laminaat, linoleum, natuursteen, parket, prefabbeton, PVC, tapijt hoogpolig, tapijt laagpolig, vinyl, zichtbeton, hout

Nieuwe of pas behandelde ondergronden binnen


Primacover evapo afdekvlies

Na het leggen van een pas gelegde houten of ingewassen keukenvloer direct door met het schilderwerk? Vanaf het moment dat de vloer loopdroog is, dek je de vloer af met het Evapo afdekvlies. Dit speciale afdekvlies zorgt ervoor dat het laatste beetje vocht uit de vloer kan ontsnappen, maar vloeistoffen van bovenaf niet kunnen binnendringen. De unieke damp-open toplaag voorkomt onomkeerbare bewerkingen in de vloer, die mogelijk wel ontstaan bij het gebruik van simpel plastic afdekzeil.

Het Evapo afdekvlies is een zelfklevend antislip afdekvlies met een damp-open toplaag. Verkrijgbaar op rol van 1m x 50 men 1m x 25m.

Geschikt voor: gietvloer, hout onbehandeld, keramische tegels, kunststof, laminaat, linoleum, parket, PVC, vinyl, hout

Primacover Active afdekvlies

Voor een pas gelegde en behandelde zicht- en woonbetonvloer of natuurstenen vloer gebruik je het Active afdekvlies. Met zijn speciale Gore-tex membraam is dit afdekvlies zeer geschikt ter bescherming voor vloeren die heel veel vocht bevatten en nog moeten ademen.

Het Active afdekvlies is een zelfklevend antislip afdekvlies en is verkrijgbaar op rol van 1m x 50 men 1m x 25m.

Geschikt voor: natuursteen, prefabbeton, zichtbeton, woonbeton

Bestaande doorgedroogde ondergronden binnen


Primacover standard afdekvlies

De Standard is dé standaard als het gaat om afdekvlies. Het afdekvlies gebruik je bij doorgedroogde vloeren als laminaat, zeil gedurende de (ver)bouwfase. Door de folie toplaag komt er geen spetter verf in de buurt van de vloer en heeft vallend gereedschap, vocht en rijdend materieel geen schijn van kans. Klaar met je project? Het afdekvlies is herbruikbaar en kan dus mee naar de volgende klus.

De Standard is wederom een zelfklevend afdekvlies en vloeistofdicht. De rollen zijn verkrijgbaar in wel vier formaten: 2m x 50m, 1m x 50m, 1m x 25m en 0,65m x 25m. Zo is er altijd een geschikte rol voor jou project.

Geschikt voor: gietvloer, keramische tegels, kunststof, laminaat, linoleum, natuursteen, prefabbeton, PVC, vinyl, zichtbeton

Primacover absorb afdekvlies

Tijd om het complete pand te voorzien van een nieuw likkie verf? Gebruik het PrimaCover Absorb afdekvlies. De naam verraadt het al, dit vlies heeft een enorm absoberend vermogen, waardoor het vlies tot wel 1L/m2 vocht opneemt. Blik verf omgestoten? Geen probleem! De viscose toplaag zorgt ervoor dat zelfs oplosmiddelhoudende vloeistoffen als lakken, lijmen en ontvetters de vloer niet bereiken en dus ook niet aantasten.

De Absorb is een zelfklevend antislip afdekvlies en volledig pluisvrij. Het vlies is in twee formaten verkrijgbaar: 2m x 25m en 1m x 25m.

Geschikt voor: gietvloer, keramische tegels, kunststof, laminaat, linoleum, natuursteen, prefabbeton, PVC, vinyl, zichtbeton

Primacover carpetsaver afdekvlies 

Dit afdekvlies is ideaal waar vloeren en trappen met tapijt afgedekt moeten worden tijdens de klus. Denk aan lobby’s van hotels en de hal van een restaurant. Waar normaal stof op stof niet zal hechten, blijft de Carpetsaver met zijn mega kleefkracht perfect op zijn plaats. Wil je het vlies toch nog verleggen?

Het zelfklevende afdekvlies is zelfs na plaatsing te herpositioneren. Klaar? Je haalt de Carpetsaver gegarandeerd zonder lijmresten van je tapijt af. De Carpetsaver is verkrijgbaar in de afmetingen 1m x 50m en 0,65m x 50m.

Geschikt voor: tapijt hoogpolig, tapijt laagpolig.

Stucloper of afdekvlies?

Stucloper of afdekvlies? Wij kiezen voor afdekvlies! Omdat:

  • Stucloper vaak stug en lastig hanteerbaar is, waar afdekvlies juist flexibel en makkelijk te leggen is.
  • Afdekvlies in tegenstelling tot stucloper zelfklevend is en hoef je niet meer vast te plakken met tape. Dit werkt niet alleen sneller, maar is ook veiliger. Met losliggend stucloper ligt struikelgevaar op de loer.
  • Stucloper een stuk zwaarder is en dat merk je wel wanneer je een paar trappen op moet.

Nog meer redenen vind je hier 

Hulp nodig bij het kiezen van het juiste afdekvlies? Heb je een groot project voor de boeg waarbij je vloeren en trappen gedurende alle bouwfases wilt beschermen tegen alle gevaren op de werkvloer? Wij schieten je graag te hulp om het juiste vlies voor het juiste moment te kiezen. Bij twijfel neem contact op met info@destil.nl

 

Voor de projecten waar het er hardhandig aan toe gaat, hebben we je inmiddels voldoende opties gegeven, maar soms is het ook niet nodig om de beste bescherming te gebruiken. Bij lichte werkzaamheden kan het namelijk al afdoende zijn om de kwetsbare plekken met een licht afdekvlies te bedekken.

Dit zelfklevend afdekvlies biedt uitstekende tijdelijke bescherming van uiteenlopende doorgedroogde vloeren tegen vuil, verf en vocht. Belangrijk is wel dat hij alleen voor kortstondige lichte bouw-, renovatie- en onderhoudswerkzaamheden wordt gebruikt. Dan heb je voor een zacht prijsje een prima alternatief voor de beter beschermende grote broers.

Het Zelfklevende Primacover Lite afdekvlies is voor lichte werkzaamheden.

Hulp nodig bij het kiezen van het juiste afdekvlies? Heb je een groot project voor de boeg waarbij je vloeren en trappen gedurende alle bouwfases wilt beschermen tegen alle gevaren op de werkvloer? Wij schieten je graag te hulp om het juiste vlies voor het juiste moment te kiezen. Bij twijfel neem contact op met info@destil.nl