5 onmisbare eigenschappen voor werkschoenen op de bouw

Het dragen van veiligheidsschoenen op de bouwplaats is verplicht om jou te beschermen tegen allerlei gevaren als losliggende spijkers en het stoten tegen materialen. Maar aangezien je dagelijks buiten in allerlei weersomstandigheden vele (kilo)meters aflegt wil je naast bescherming ook comfort en gemak, toch?
Elten veiligheidsschoenen voor de bouw
ELTEN heeft 5 innovatieve veiligheidsconcepten ontworpen die ervoor zorgen dat jij elke dag moeiteloos en zonder zere voeten op de bouwplaats rondhuppelt.

Voorkom enkelblessures
BIOMEX PROTECTION©

Werkschoenen met biomex protection

Het bouwterrein is geen keurig strakke geasfalteerde weg. Sterker nog het zit vol kuilen, hobbels en losliggend materiaal. Met al deze gevaren op de loer heeft ELTEN de BIOMEX Protection ontworpen. Een speciale manchet die jouw voeten, enkels en onderbenen stabiliseert in zijn natuurlijke beweging en jou tegen verstuiking, dislocatie, verrekking of zelf het scheuren van je enkelbanden beschermt. Nee het is niet een hele stellage die je compleet vastzet, het zeer flexibele ontwerp van de manchet weegt noch op de voet noch op de schoen. Je merkt er helemaal niets van, totdat je omzwikt dan houdt het je op de been!

Waterdicht, maar toch ademend
GORE-TEX

Elten GORE TEX schoenen

Je kent het tijdens of na een regenachtige dag, sta je regelmatig in een plas te stampen en heb je natte sokken. En is het een warme dag dan heb je non-stop zweet voeten, niet fijn en het werkt ook voor geen meter. Met ELTEN GORE-TEX is dat verleden tijd. Met het GORE-TEX membraam ben je 100% verzekerd van een waterdichte schoen en heb je nauwelijks tot geen last van zweetvoeten. Voor de zomer is er het GORE-TEX Extended membraam en in de winter het GORE-TEX insulated membraam. Voor ieder jaargetij een passend concept.

Nooit meer veters strikken
BOA® FIT SYSTEM

Elten Boa FIT collectie

Gooi je veterstrikdiploma maar overboord. Met het BOA® FIT SYSTEM trek jij je schoenen letterlijk met een druk op de knop en in een handomdraai, aan of uit. Het eenvoudige BOA® FIT SYSTEM heeft een draaiknop waarmee je je “veters” kunt aan/losdraaien tot de perfecte pasvorm, je handschoenen uitdoen om je veters te strikken is niet meer nodig. En in plaats van veters heb je kabels die niet zomaar meer ergens achter blijven haken en nooit, nee nooit kapotgaan of nat worden.


Wellness voor de voeten
WELLMAXX-technologie

Elten Wellmaxx schoenen

De hele dag lopen op zware veiligheidsschoenen vermoeid je en kan zelfs pijnlijk zijn. Om dit soort ongemak te voorkomen heeft ELTEN de award winnende WELLMAXX-technologie toegepast in vele veiligheidsschoenen. WELLMAXX-schoenen hebben speciale Infinergy® zolen die bij elke stap energie opneemt, maar ook weer teruggeeft. Dus je laadt de batterij gewoon weer op. Daarnaast zitten deze schoenen nog net niet als sloffen, zijn ze licht van gewicht en door de maximale demping worden je gewrichten bespaard of het nu -20 of +80 °c is, maakt niet uit je voeten worden beschermd!

Voorkom slijtage met een
Aangespoten kruipneus

Elten werkschoenen met aangespoten kruipneus

Voorkom loskomende beschermneuzen met de aangespoten kruipneuzen van ELTEN. Deze beschermneus is direct meegenomen in het geheel van de schoen en is er niet pas later aangezet. Ideaal voor als je vaak en veel op je knieën werkt, want geloof ons die kruipneuzen gaan extra lang mee!