Per jaar moeten 44.000 woningen senior-proof gemaakt worden. Wat betekent dit eigenlijk?

DESTIL is een belangrijke leverancier op het gebied van ijzerwaren en gereedschappen. DESTIL volgt de zorgmarktontwikkelingen op de voet en speelt daar op in met zinvolle producten. Zoals bekend vergrijst Nederland snel.

De cijfers

Tot 2025 neemt het aantal Nederlanders tussen de 60 en de 80 jaar toe tot ruim 5 miljoen inwoners. In 2040 zijn er 2,6 miljoen 75 plussers. Dat is twee keer zoveel als nu. Bron: dossier vergrijzing CBS

Gevolgen

  1. Voorzieningen; Deze zijn noodzakelijk om mensen veilig ouder te laten worden.
  2. Langer thuis wonen; Meer mensen blijven langer zelfstandig thuis wonen.
  3. Aangepaste woningen; Aanpassingen d.m.v. drempelhulpen, steunen in toilet en badkamer.
  4. Zorg in de buurt; Door meer lichamelijke beperkingen neemt de behoefte toe.

Wat is belangrijk voor je onderneming

Het onderwerp zorg voor ouderen is belangrijk omdat de (lokale) overheid de subsidie op eenvoudige hulpmiddelen heeft aangepast*. Dit houdt in dat mensen deze hulpmiddelen veelal op eigen kosten moeten aanschaffen. *meer info www.regelhulp.nl

Tegelijk verlegt de centrale overheid de verantwoordelijkheid steeds meer naar de markt. Tot 2021 worden jaarlijks 44.000 woningen door woningbouwcorporaties levensloopbestendig gemaakt. Concreet zijn dit 220.000 woningen die ´senior-proof´ gemaakt moeten worden.

Maak woningen en omgevingen senior-proof met DESTIL Homecare

DESTIL speelt in op deze ontwikkelingen met haar programma onder de merknaam Homecare. Van wandbeugels en badkamer oplossingen zoals douche stoelen en drempelhulpen voor deuren, tot mechanische, elektronische en praktische producten die het zelfstandig wonen gemakkelijker maken. Standaard, of op maat geleverd. Dit brede programma wordt online aangeboden en is snel leverbaar. Advies en ondersteuning zijn hierin van belang en wordt klant specifiek geleverd.

Interesse in meer informatie?

Neem een kijkje op DESTIL homecare of maak afspraak met een DESTIL accountmanager en maak kans op een *GRATIS SecuCare beugelgreep!