Hermeta House of Holland

Hermeta, bekend van het bouw- en meubelbeslag, innoveert op het gebied van design met haar nieuwe label House of Hermeta Holland.

Hermeta, een familiebedrijf dat we kennen van de aluminiumproducten die in elke woning, school en sporthal wel te vinden zijn. Haast iedereen heeft wel eens een haak, greep of trapleuninghouder van Hermeta gezien of in zijn of haar handen gehad. Maar er is nog meer dan dat; in 2015 werd het designlabel House of Hermeta Holland aan het bedrijf toegevoegd.

House of Hermeta Holland biedt met haar collectie een compleet andere kijk op functionele producten. Art Director Carina Riezebos ontwikkelt prachtige handgemaakte interieursieraden. Haken en grepen die als ware kunstwerken extra cachet geven aan een interieur.

Elk product, gemaakt van hoogwaardig aluminium van Hermeta, wordt met de grootste aandacht en liefde met de hand gemaakt en gekleurd. Deze personal touch geeft nog meer waarde aan het product; elk product heeft zijn eigen verhaal, een andere kleurennuance en een unieke afwerking. Kortom: geen een haak is hetzelfde.

Samen met de vakkundige ambachtslieden van House of Hermeta Holland experimenteert Carina tijdens het zogenoemde anodiseerproces met verschillende chemische kleurbaden. Als alchemisten en kleurenonderzoekers combineren ze metaaloxides die anders nooit samen kunnen gaan vanwege hun chemische samenstelling. De creatieve geesten krijgen het voor elkaar ogenschijnlijk niet mengende kleuren te laten versmelten, zoals bij de recent ontwikkelde champagne-roze kleur New Amsterdam.

Tot nu toe zijn er drie collecties uitgebracht:

De eerst uitgebrachte collectie heeft de naam Gala en is geïnspireerd op de druipende en smeltende werken van Salvador Dalí.

House of Hermeta Holland - Gala Gala Superieur - House of Hermeta Holland

De Tulipa is geïnspireerd op het Nederlandse archetype: de tulp. Het is een luxueuze haak met een steel en blad van geadoniseerd aluminium, gecombineerd met een bloem in helder rood, intens zwart of transparant Boheems mondgeblazen glas.

Tulipa Black - House of Hermeta Holland  Tulipa Collection - House of Hermeta Holland

De Crude collectie bestaat uit sculpturaal gemodelleerde haken. De roze, transparante en rookgrijze handgeblazen glazen rozet gecombineerd met een ruwe aluminium knop zorgt voor een sprankelende lichtwerking.

Crude collection - House of Hermeta Holland Crude with a Dip of Crystal - House of Hermeta Holland

Gala Bronze en Tulipa Bronze zijn limited editions van House of Hermeta Holland. Van beide haken is een gelimiteerd aantal stuks gemaakt. De Tulipa Bronze combineert een steel en blad van warm brons met een sprankelende glazen bloem in het speciale kleurenmengsel genaamd heliotroop. Bij de Gala Bronze is het brons vakkundig en gedetailleerd met de hand geschulpt.

Tulipa Bronze - Limited Edition Gala Superieur Bronze - Limited Edition

Deze bijzondere collecties bracht het merk al op verschillende designbeurzen zoals Meesterlijk (Amsterdam), Salone del Mobile (Milaan) en NeoCon (Chicago) en is tevens te verkrijgen bij DESTIL.

Dit is een artikel uit TOOLZ, het magazine van DESTIL. Wil je TOOLZ twee keer per jaar (gratis) ontvangen, meld je dan hier aan.

 Fleur Potters

26 april 2017

Fleur Potters, Marketing & Communicatie
Hermeta / House of Hermeta Holland