Werkschoenen Elten

Sta stevig in je schoenen, dankzij de werkschoenen van Elten

Drukke werkweek voor de boeg? Vroeger eindigde je de week met vermoeide, zere voeten en pijnlijke gewrichten, maar door de Elten werkschoenen met WELLMAXX technologie is dat nu verleden tijd. Deze werkschoenen zijn niet alleen veilig maar bieden ook nog eens optimaal comfort.

Vanaf het begin van de dag merk je het verschil, deze schoenen zitten een stuk prettiger. Vol energie begin je te sjouwen, te timmeren, te zagen en voor je het weet is het alweer tien uur. Als je collega vraagt: “Zin in een bakkie?”, ga jij nog even door. Die koffie komt tussen de bedrijven door wel.

Rond 12 uur even pauze en weer door! Om drie uur begin je met de afwerking van je project. Je collega’s proberen je steeds te verleiden tot een pauze, maar je merkt dat dat niet nodig is. Al snel krijg je de vraag: “Hoe houd jij dat vol? Jij blijft maar gaan!” Jouw antwoord is simpel. De werkschoenen van Elten!

Ook de rest van de week blijf jij opgewekt je werk doen in tegenstelling tot je collega. Aan het einde van de week ploft je collega om drie uur moegestreden neer alsof hij de Avondvierdaagse gelopen heeft en jij bent nog steeds topfit. Volgende week gaan jullie ook voor hem de WELLMAXX werkschoenen van ELTEN halen.

Optimaal comfort

De WELLMAXX werkschoenen van ELTEN bieden de unieke combinatie van comfort en veiligheid. Het bijzondere aan WELLMAX werkschoenen is dat de tussenzolen voorzien zijn van Infinergy®, een nieuw soort materiaal van BASF dat een sterk dempende en verende werking heeft waardoor de belasting van je gewrichten een stuk minder is. De toepassing van dit speciale materiaal in de werkschoenen van ELTEN zorgt dus voor de benodigde hoeveelheid comfort die nodig is voor al het zware voetenwerk. Bovendien krijgt de drager dankzij het revolutionaire E-TPU zoolmateriaal de energie van zijn eigen loopbewegingen weer terug.

Zool bepaalt fitheid

Een bepalend criterium voor de veiligheid en het welbevinden van een drager is de samenstelling van de loopzool van de schoen. Materiaal, profieldiepte en loopzoolprofiel, moeten zijn afgestemd op de gebruiksplaats. ELTEN helpt om de juiste zool te vinden, zodat je medewerkers het best zijn uitgerust voor hun werkzaamheden.

Deze zes onderdelen maken een zool tot een perfecte loopzool:

  1. AFGERONDE PROFIELRIBBEN –Zorgen voor bijzonder goede hechting op de oneffen ondergronden, verhoogde stabiliteit en uitzonderlijke slipvastheid.
  2. ERGONOMISCH AFROLLEN – de S-lijn trekt door het gehele profiel van de loopzool en ondersteunt de natuurlijke afrolbeweging van de voet: landen van de hiel aan de buitenkant, afwikkelen via de middenvoet in de richting van de bal van de voet.
  3. FLEXKERVEN – verbeteren het fysiologisch afwikkelen van de voet en vergemakkelijken fysiologisch buigen bij knielende beweging.
  4. MINDER STRUIKEL- EN VALGEVAAR – de zool heeft aan beide einden een negatief profiel, dat vermindert het ‘blijven hangen’ bij draaibewegingen en landingen.
  5. KERN VAN INFINERGY VAN BASF – dempt de impact en veert zodra de druk afneemt extreem goed in zijn oorspronkelijke vorm terug. Zo geeft de zool de energie aan de drager terug.
  6. HONINGRAAT – deze vorm heeft het effect van ‘zuignappen’ en verhoogt de slipvrijheid op gladde industrievloeren en zorgt voor optimale stabiliteit.

Voordelen van ELTEN

Take a Walk on the safe side. Dát is het motto van ELTEN. Al meer dan 109 jaar ontwikkelt en produceert het Duitse familiebedrijf, hoogwaardige en innovatieve beroeps- en veiligheidsschoenen voor alle professionals in de automotive, metaalindustrie, logistiek, bouw en installatie, chemie, overheidsinstellingen, groenvoorziening, zorgsector en sociale werkplaatsen.

ELTEN biedt zowel voor vrouwen als mannen een breed pakket aan moderne en functionele veiligheidsschoenen. Van klomp tot sandaal en van lage tot hoge laars, in verschillende kleuren en uitvoeringen. Zo kan de schoen worden uitgevoerd met een binnen voering van textiel of leer, speciaal voor de winter, zonder of met metaal, aangepast met speciale steunzool en verkrijgbaar in alle veiligheidsklassen.

Bij het ontwerpen en ontwikkelen van nieuwe schoenen, kijkt ELTEN nauwlettend naar de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Met de snel veranderende arbeidsmarkt, functies en taken veranderen namelijk ook de eisen aan geschikte, comfortabele en veilige schoenen. ELTEN zoomt in op deze veranderingen en staat in directe dialoog met de betreffende doelgroep zodat op basis hiervan de ideale beroepsschoen of veiligheidsschoen wordt gemaakt.

  

Elten

Gastblog door Elten