WERKKLEDING VOOR HOVENIERS: 6 onmisbare tips voor de perfecte werkkleding

werkkleding voor de hovenier - 6 onmisbare tips

Je hebt een carrière switch gemaakt of start met je eerste baan in de frisse buitenlucht. Als kersverse hovenier heb je al de benodigde werktuigen al aangeschaft nu de werkkleding nog! Want met al dat knielen, sjouwen en bukken met weer of geen weer heb je sterke maar ook flexibele werkkleding nodig. Hier moet je op letten:

1. Geen kapotte knieën en broeken voor jou met kniestukken

Als hovenier werk jij net zoals stratenmakers en tegelzetters vele uren op je knieën zeker bij werkzaamheden als aanplanten en straatwerk. Om te voorkomen dat jij elke week een nieuwe broek (en knie) moet kopen zijn er werkbroeken met kniestukken. In dit soort werkbroeken zijn goede kniekussens verwerkt, waardoor je broek langer meegaat en je tere knietjes bespaart. Een voorbeeld hiervan is de Jeans Werkbroek van Tricorp met Cordura kniestukken. Geschikt voor intensief gebruik!

2. Heel veel bewegingsvrijheid met stretch

In bomen klimmen, hurken, bukken enzovoorts. Je ziet het al goede stretch is absoluut geen overbodige luxe. Met 4-way stretch van Tricorp, verwerkt in de Twill Cordura Stretch broeken, ben je in de knieholten en het kruis voorzien van heel wat stretch. Dat creëert extra bewegingsvrijheid. Werk je liever in een overall dan biedt de Amerikaanse Overall Twill Cordura van Tricorp welke voorzien is van stretch op de rug vast uitkomst!

3. UV bescherming mag niet ontbreken

Als hovenier werk je in de buitenlucht. Wanneer het met bakken uit de lucht komt is dat minder fijn, bij goed weer vang je heel wat zonnestralen op en wordt je flink blootgesteld aan UV-straling. En dat geldt lang niet alleen voor de zomermaanden! Het is belangrijk om je tere huidje te beschermen tegen de zon door kleding te dragen met UV-protectie. Dit zijn zogenoemde UV-block items.

4. Gereedschap altijd bij de handTwill de werkbroek met vele opbergmogelijkheden

Honderd keer op en neer lopen naar je gereedschapskist is een stuk minder efficiënt dan het gereedschap altijd bij de hand te hebben. Zorg dus altijd dat je genoeg opbergruimte in jouw werkkleding hebt. De keuze in kledingstukken met opbergzakken is reuze! Denk je nou dat gereedschap in mijn zakken vind ik helemaal niet fijn, denk dan aan de Swing Pockets van Tricorp welke je aan je werkkleding kunt bevestigen voor extra opbergruimte. Ideaal!

5. Zorg dat je goed zichtbaar bent

Veiligheid staat voorop. Daarom is het in sommige gevallen belangrijk, handig of zelfs verplicht om werkkleding te dragen met de EN ISO 20471 normering. Bijvoorbeeld wanneer je in de openbare ruimte in de groenvoorziening aan het werk bent. Reflecterende kleding valt beter op waardoor je beter zichtbaar bent en je zeker langs drukke wegen veiliger bent. Een goed voorbeeld hiervan is het 20/20 vision pakket van Tricorp waarbinnen complete outfits met keuze uit shirts, sweaters, jassen en broeken te vinden zijn.

6. Een outfit aangepast op het seizoen

In Nederland is het weer nogal onvoorspelbaar. De ene dag is het 20 graden de andere is het weer tegen het vriespunt. Het is belangrijk hierop voorbereid te zijn en kledingsets aan te passen op de buitentemperatuur. Voor de warme zomermaanden heeft DESTIL speciale Cooldry items van bijvoorbeeld leverancier Tricorp beschikbaar die extreem ademend zijn en een goed vochtregulerend vermogen hebben. Ook in de wintermaanden is het belangrijk om je goed te kleden op de koude temperaturen. Dikke kleding beperkt echter vaak de bewegingsvrijheid, dus wordt er ook vaak gekozen voor een meerlagensysteem. Dat is vaak een combinatie van thermo-onderkleding, een isolerende tussenlaag en tot slot bescherming tegen de extremere weersomstandigheden. Zo pas je jouw werkkleding aan op de weersomstandigheden zonder in te leveren op bewegingsvrijheid!

Aan de slag

Wil jij aan de slag met een goede werkoutfit voor verschillende seizoenen? Breng eens een bezoekje aan één van onze vestigingen voor persoonlijk advies. Wil je graag wat meer informatie ontvangen neem dan contact op met onze afdeling Safety via safety@destil.nl. Onze experts staan voor je klaar en helpen je graag verder!