PKVW keurmerk

Het PKVW-keurmerk? DESTIL adviseert

We kunnen onszelf misschien wel het grootste adviesbureau noemen op het gebied van PKVW. Dagelijks houden wij ons bezig met het Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW). Het keurmerk dat je ontvangt wanneer een woning, gebouw of woonwijk voldoet aan bepaalde eisen op het gebied van inbraakpreventie en sociale veiligheid.

De voordelen

Het PKVW-keurmerk is niet verplicht, maar is wel een extra label bovenop het bouwbesluit. Ook niet onbelangrijk: het draagt bij aan de veiligheid en het veiligheidsgevoel van de bewoners van een PKVW-gekeurde woning. De extra maatregelen, zoals goed hang-en-sluitwerk, goede verlichting en overzicht in straat en wijk zorgen ervoor dat inbrekers de woning graag overslaan. Het geeft bewoners voordelen:

 • Tot 90% minder kans op inbraak
 • De complete beveiliging van het huis is volledig doorgenomen, ook op brandbeveiliging met rookmelders en verlichting in en om het huis.
 • Korting op de inboedelverzekering

Met het keurmerk laat je de bewoner zien dat ze kwaliteitsproducten krijgen en dat deze ook op de juiste wijze zijn gemonteerd. Een verkoopargument waar ze geen nee tegen zeggen.

Wat kunnen wij voor je betekenen op het gebied van PKVW

DESTIL is een officieel erkend PKVW-bedrijf. In samenwerking met specialisten van het projectbureau verzorgen wij:

 • De begeleiding om nieuwe en bestaande bouwprojecten PKVW-proof te maken
 • Adviesrapporten met tekeningen waarin de eisen staan om een project PKVW-proof te maken
 • Een lijst met benodigde hang-en-sluitwerkmaterialen, deurdrangers, automaten, etc. die we ook direct kunnen leveren
 • PKVW-keuringen
 • PKVW-certificaten indien een project PKVW-proof is
 • Toolboxen om je medewerkers hang-en-sluitwerk op de juiste manier te laten monteren

Van plantekening tot certificaat

Komt er een nieuwbouw of renovatieproject aan en wil je het van een PKVW-keurmerk voorzien, betrek dan DESTIL al zo vroeg mogelijk. Het beste is vanaf het moment wanneer er een plantekening is in het stadium ‘voorlopig ontwerp’. Een later stadium is vaak al te laat, want PKVW kijkt ook naar brandgangen, speeltuintjes en algemene toegankelijkheid. Met plantekening ‘voorlopig ontwerp’ maken wij een toetsing voor het benodigde eisenpakket. Je krijgt de tekening ingekleurd terug met de eisen en de benodigde materialen om het project PKVW-proof te maken. Na de bouw keuren wij het project nogmaals of alles op de juiste manier is gemonteerd, want hier zitten ook nog bepaalde eisen aan. Na goedkeuring leveren wij het certificaat uit.

Kosten als statiegeld

Aan het adviesrapport zijn in principe geen kosten verbonden, je kunt het zien als statiegeld. Per adviesrapport wordt er €250 tot €300 euro in rekening gebracht. De kosten krijg je terug wanneer je de laatste factuur van je bij ons gekochte hang-en-sluitwerk voor het project hebt betaald.

Toolbox PKVW

Naast het begeleiden van PKVW-projecten verzorgen we vanuit DESTIL ook PKVW-toolboxen voor bedrijven, ontwikkelaars en architecten. Tijdens deze toolbox worden vaklieden getraind op het gebied van PKVW. Op locatie gaan we samen kijken naar:

 • Het PKVW eisenpakket
 • Wat goedgekeurd hang-en-sluitwerk is
 • Hoe je een woning volgens het PKVW beveiligt
 • Hoe je hang-en-sluitwerk volgens de PKVW standaarden plaatst
 • Wat de verschillen zijn tussen nieuwbouw en bestaande bouw (woningen ouder dan 2 jaar)
 • Inspectie en certificering

Deze toolbox bieden wij volledig kosteloos aan.

Vragen of interesse over PKVW of een toolbox

Heb je verder nog vragen, wil je gelijk aan de slag of heb je interesse in een toolbox? Neem dan contact op: info@destil.nl


Ook interessant om te lezen

De Vestiging Toen & Nu > Internationalisering > Efficiënter werken met afdeling Raam, Deur en Interieur > De DESTIL Scan App > DESTIL Bouwvrouw > Het ritje van toen naar nu > Interieurbouw bij DESTIL > Ambacht verleden tijd? > De digitale bouwcontainer > Toen en Nu in het magazijn > Letterlijk een kijkje in de keuken > People planet, p... > Waarom loyale klanten belangrijk voor ons zijn en hoe we ze belonen > Samen delen, samen winnen > Langer thuis wonen met DESTIL Homecare > Onze core business is logistiek > Is productiviteit binnen een bedrijf vanzelfsprekend?