Riante keuze aan deurbeslag in DESTIL-showroom

In de DESTIL-vestiging in Tilburg Noord is het doorgaans een komen en gaan van bouwvakkers op zoek naar werkhandschoenen, boortjes of kitspuiten. Mannen met bemodderde schoenen, verf op de werkbroek en ruwe handen bepalen het beeld aan de balie. Maar wie de trap op loopt naar de eerste verdieping komt plots in een heel andere wereld terecht. Hier in de deurbeslagshowroom word je aangestaard door foto’s van topdesigners omringd door hun eigen creaties. De deurkrukken en rozetten zijn uiterst stijlvol en elegant. Dit is de wereld van Bjorn van Luijck.

 

“Het is zo’n mooie productgroep”, glundert de Tilburgse verkoopmedewerker te midden van de verschillende collecties van topmerken als Formani, Intersteel en Dauby. “Het juiste deurbeslag kan een huis echt af maken. Vandaar dat we in onze vestigingen ook echt ruimte hebben gemaakt voor deze artikelen. We willen dat onze klanten de producten echt kunnen zien en aanraken in plaats van simpelweg uit een catalogus kunnen kiezen."

Voor voetballers en artiesten

Maar wie denkt dat deze fysieke voorraad bij DESTIL onderdoet voor de keuzemogelijkheden in een gids, komt bedrogen uit. De showroom biedt voor elk wat wils, benadrukt Van Luijck. “Zo hebben we met de collecties van Intersteel het typische middensegment, maar ook hun zusterbedrijf Olivari, wat echt Italiaans hoog segment is. Dat is typisch beslag dat je in huizen van voetballers en muziekartiesten treft, mooi spul.”

Beroemde designers

Aan de overzijde van de showroom zijn meerdere wanden gewijd aan de collecties van Formani. Hier hangt onder meer het werk van beroemde ontwerpers als Piet Boon, Jan des Bouvrie en Bertram Beerbaum. “Zoals je ziet hebben we veel variatie”, zegt Van Luijck. “Lange tijd ging iedereen voor RVS en zwarte tinten, maar nu zijn messing en brons ook weer helemaal terug. Naast deze luxe collecties hebben we de Formani basic line. Die valt aan de onderkant van het luxe segment en is echt een lijn voor huizen uit de jaren ’30. Je ziet dat deze veel gebruikt wordt bij renovatieprojecten.”

Dauby

Om de hoek bevindt zich een nieuwe wand volledig behangen met producten van het merk Dauby. “Dat is wel bijzonder en dit merk hebben we ook alleen in onze vestiging in Tilburg-Noord hangen”, meldt Van Luijck. “Deze deurkrukken zijn exclusief geïmporteerd uit Italië. Kijk, ze zijn zandgegoten en daardoor is niet één kruk exact hetzelfde. Dit is dus echt het luxe segment. Uiteraard kunnen klanten op andere vestigingen ook gewoon uit deze collecties bestellen, maar als ze Dauby willen, raad ik ze aan toch eerst eens in Tilburg te komen kijken.”

 

Grootste showroom Zeeland

Geïnteresseerden op jacht naar stijlvol deurbeslag kunnen altijd terecht in de 30 verschillende vestigingen van DESTIL. Wel loont het vooraf even contact op te nemen met het oog op specifieke wensen. “In Tilburg hebben we echt alles op voorraad liggen, maar dat geldt natuurlijk niet voor elke DESTIL-vestiging”, verklaart Van Luijck. “Kijk, in Goes hebben we bijvoorbeeld de grootste showroom binnen de provincie Zeeland, maar zelfs daar ligt niet alles uit ons assortiment. Maar als je vooraf kunt vertellen wat je ongeveer zoekt, dan houden we daar rekening mee. Mijn collega’s en ik maken ook graag een afspraak voor een stukje persoonlijke begeleiding.”

Ook vragen over ons assortiment deurbeslag of wil je graag op afspraak langskomen in de showroom? Neem dan eens vrijblijvend contact op via 013-4653000 of BvanLuijck@destil.nl.