Zo vind je de Opsial werkhandschoen die bij je past

Een goede werkhandschoen beschermt je tegen schade en letsel. Alleen door het ruime aanbod kan het lastig zijn om de handschoen te vinden die bij je past. Bij de aankoop van jouw Opsial handschoenen is het daarom belangrijk om te weten voor welk doel de handschoenen gebruikt gaan worden. 

Verschillende omgevingen

De omgeving kan voor ieder werk weer anders zijn en zo ook de handschoen die je uiteindelijk nodig zal hebben. Voor een vette- of natte omgeving is het aan te raden om een waterdichte handschoen aan te schaffen die uiterst soepel mee beweegt. In dit geval is het Opsial Kyosafe assortiment een juiste keuze, want de handschoenen zijn waterbestendig en door de nitrilschuim coating zal het aanvoelen als een ‘tweede huid’ effect. Andere voordelen van deze handschoenen zijn de warmteafvoering en het tegenhouden van geurtjes. Zo kan je werken zonder zweethanden en blijven je handen lekker ruiken. 

Voor het werken in een droge omgeving wordt de Opsial handsafe collectie aangeraden. Door het dunne weefsel is de handschoen zeer soepel en zorgt hij voor een fris en zijdezacht comfort. Overigens is er bij de meerderheid van deze collectie een mogelijkheid om gebruik te maken van touchscreen apparaten. Zo hoef jij nooit meer je handschoenen uit te doen als je even wat op de telefoon wilt opzoeken, net zo handig. 

Afhankelijk van het werk wat je gaat doen, kan het zijn dat er behoefte is aan een snijbestendige handschoen. Bij Opsial worden deze handschoenen aangegeven met het ‘CUT XP-symbool’. Het niveau van deze bescherming wordt aangegeven met het standaardniveau B tot het extreme beschermingsniveau F. Vaak is het echter zo dat bij een hoger beschermingsniveau de handschoen minder flexibel is.

Speciale omgevingen

Voor sommige omgevingen zijn specifieke handschoenen nodig en ook die handschoenen zitten in het assortiment van Opsial. Moet je in een vette- of natte omgeving werken, maar dan zonder dat je koude handen krijgt? Dan is de Opsial Handgrip Thermo handschoen een goede optie. Daarnaast  heeft Opsial de Handweld handschoen voor het lassen en de Handchem 100 voor het werken met chemische middelen. 

Bekijk het mechanisch risico

De EN 388-norm beschermd tegen mechanische risico’s die gepaard gaan met schuren, snijden, scheuren en perforaties. Op iedere Opsial handschoen staat het prestatieniveau aangegeven waarin de cijfers het weerstandniveau aangeeft. Hoe hoger het cijfer, hoe beter de bescherming. Aan de hand van deze informatie kan jij bepalen voor welk risico je een goede weerstand wil hebben. De mechanische risico’s worden zoals hieronder beschreven aangegeven:

A: Schuurweerstand (niveau 0-4)
B: Snijweerstand (niveau 0-5)
C: Scheurweerstand (niveau 0-4)
D: Perforatieweestand (niveau 0-4)

Om het nog eens te verduidelijken komt hier een voorbeeld. Bij het aangeven van de EN 388-norm 4.3.4.2.B wordt het volgende bedoeld:

  • Schuurweerstand: 4/4
  • Snijweerstand: Snijweerstand 3/5
  • Scheurweerstand: 4/4
  • Perforatieweerstand: 2/4
  • Snijbestendigheid D op schaal van B/F waarbij standaardniveau B is en F het extreme beschermingsniveau.