Sleutels op maat gemaakt in alle DESTIL-vestigingen

Naast een enorm assortiment aan sloten en cilinders heeft DESTIL ook een eigen sleutelservice. Sterker nog: eigenlijk wel 30, want elke vestiging heeft een machine om sleutels te dupliceren. Hartstikke handig wanneer je op de bouw een keet of hangslot hebt waar meerdere mensen een sleutel voor moeten hebben. Onze vestigingsmedewerkers maken in een mum van tijd de nodige kopietjes.

“We hebben alle veelvoorkomende huissleutels al in huis”, vertelt Arno Jansen, senior verkoopmedewerker van de vestiging Roosendaal. “Dus in zeker 80% van de gevallen kunnen we meteen aan de slag. In die andere gevallen gaat het bijvoorbeeld om een oud type sleutel. Maar goed, als je een cilinder ook bij ons koopt, kunnen we natuurlijk altijd extra sleutels bijmaken.”

Sleutels in beheer

Bij de meeste gevallen dat er een beroep wordt gedaan op de sleutelservice, gaat het ook om de aankoop van een slot, waar een uitvoerder extra sleutels bij wil hebben. “Maar het komt ook wel voor dat klanten later nog wat exemplaren willen bijbestellen”, zegt Jansen. “En dan hoeven ze niet eens altijd met die bewuste sleutel langs te komen. Zo hebben we in Roosendaal bijvoorbeeld een woningstichting waarvan we sleutels bij ons op de zaak houden, zodat we deze op elk moment van de dag kunnen bijmaken. Heel handig, want dan hoeven ze maar te bellen en kunnen we ze klaarmaken om af te halen.” 

Digitaal kopiëren

Bij de technische dienst van het centraal magazijn in Tilburg-Noord is het niet altijd meer nodig dat klanten fysieke sleutels achterlaten. Daar staat immers ook een digitale machine om sleutels bij te maken. Hierop voer je simpelweg de ‘code’ of het HK-nummer (kenmerk voor sleutels van DOM Plura) van een sleutel in en dan maakt de machine hem op maat. “Klanten kunnen op afstand dus dit nummer doorgeven en dan gaan we aan de slag”, vertelt teamcoördinator Emiel Veldt van de servicedienst. “Bovendien is dit apparaat heel handig om snel een groot aantal sleutels bij te maken.”

Gelijksluitende cilinders

Een andere belangrijke service die voornamelijk op het hoofdkantoor wordt uitgevoerd is het gelijksluitend maken van cilinders. “Het kan goed zijn dat er voor een bouwproject verschillende cilinders worden gebruikt, maar dat hier wel één sleutel op moet passen”, verduidelijkt Veldt. “Dat soort opdrachten doen wij ook veel. Bij die projecten zijn er vaak ook een aantal extra sleutels nodig. Op de vestigingen kunnen ze trouwens ook cilinders gelijksluitend maken, al gebeurt dat niet in grote aantallen omdat dit best tijdrovend is.”

Graveren

In Tilburg staat ook nog een machine om gegevens in een sleutel te graveren. “Dat kan bijvoorbeeld een HK-nummer zijn”, vertelt Veldt. “Maar behalve cijfers kunnen het ook letters zijn. Dus een bedrijfsnaam of de naam van een werknemer kan bijvoorbeeld ook. Dat is handig voor de herkenbaarheid. Net even een extra stukje service naar de klant toe.”

In onderstaande steden hebben we vestigingen met sleutelservice: