Makita accu

Eén accu voor ruim 150 machines

Voor de ene klus heb je een boormachine nodig voor de ander een kettingzaag. Jij bent van alle markten thuis en gebruikt meerdere machines gedurende de dag. Allerhande soorten machines betekent allerlei verschillende accu’s of toch niet?

Makita heeft één accu ontwikkeld voor ruim 150 machines. De Makita 18V LXT accu is uitwisselbaar, dus even snel van machine wisselen is zo gepiept!

De 5 voordelen van accugereedschap

Sinds 2006 zijn er ruim 1 miljoen Makita 18V LXT accu’s aangeschaft. De bouw vertrouwt dus op Makita accugereedschap. Jij ook? Of ben je nog niet overtuigd? Dit zijn de voordelen:

Overal direct aan de slag

Met accugereedschap kun je gaan en staan waar je maar wilt. Je kunt op iedere plek draadloos aan de slag en bent niet direct afhankelijk van stroompunten in de buurt. Klik de accu op je machine en je kunt starten. Tip: Zorg ervoor dat je altijd twee volle accu’s op zak hebt. Is er één leeg dan kun je direct door met de ander. Je reserve accu kun je in no-time opladen met behulp van de snellader. 

Scheelt in de portemonnee

Natuurlijk heb je met een 4-takt of brandstofmachine ook de vrijheid om draadloos te werken, echter ben je met alleen de aankoop van de machine nog niet aan de slag. Om te kunnen werken heb je brandstof nodig en 5 liter alkylaatbenzine kost al gauw € 18,-. Met slechts twee Makita accu’s kun je al heel wat klussen klaren. Bespaar je gelijk een hoop euro’s!

Tip: Wil je het machinepark verder uitbreiden en heb je al een 18V accu? Koop ‘m dan zonder accu. Scheelt weer in de kosten. Een Makita machine zonder accu herken je aan de letters ‘ZJ’ in het typenummer.

Aangenamer geluid

Accugereedschap is heel stil. Zeker in vergelijking met benzinemotoren die heel wat geluid produceren. Met accugereedschap bespaar je, je eigen oren maar ook die van mensen in je omgeving. Zij waarderen het zeker als je vanaf de vroege morgen tot in de late uurtjes minder overlast veroorzaakt, ook al moet dat werk nou eenmaal gebeuren. Blijf wel altijd met gehoorbescherming werken.

Gezonder

Dat er uit brandstofmachines allerlei schadelijke stoffen en dampen komen zal geen verrassing zijn. Dagelijks werken met al deze uitlaatgassen in de openlucht is onwenselijk. Met accugereedschap heb je geen last van deze uitlaatgassen en de bijkomende stank kan ook niet in je neus of kleren gaan zitten.

Gewicht en opbergruimte

Tien machines meesleuren met ieder hun eigen accu of tien machines meesleuren met hooguit twee accu’s? Zeg jij het maar! Kies je voor het Makita 18V assortiment dan bespaar je heel wat onnodige kilo’s en opbergruimte.

Het Makita 18V assortiment bestaat uit ruim 150 machines voor de tuin, het park of onderhoud. Van boormachine tot kettingzaag. Met één accu kun je ze allemaal starten.

Makita gastblog

Pieter Krol (Productmanager) in samenwerking met Makita