Header blog - altrexHoe je je ladder écht goed moet neerzetten

Sta je stabiel, dan sta je veilig. Je klimt immers pas op een ladder wanneer je zeker weet dat deze correct en stevig staat. Hoe je daarop kunt vertrouwen? Er zijn een aantal zaken waar je op kunt letten.

De hoek van de ladder

Voor je de eerste stap omhoog zet, controleer je de hoek waarin de ladder staat. Een hoek van 75 graden is het meest ideaal. Dit kun je heel eenvoudig testen door de punt van je schoenen tegen de voeten van de ladder te plaatsen en vervolgens je armen naar voren te strekken. Kun je de ladder makkelijk vastpakken dan is de hoek in orde. Kijk meteen ook even of de sporten van de ladder echt horizontaal staan.

stand ladder

De ondergrond van de ladder

Minstens zo belangrijk is de ondergrond. Deze moet vlak en stevig zijn. Je wilt immers niet dat de ladder wegzakt of verschuift. Zet de ladder ook niet op losse planken, kratten of zand. Je kunt een ondergrond ook verstevigen met stoeptegels of een speciale laddermat.

stand ladder

Veilig werken op jouw ladder

Besteed voordat je de hoogte in gaat dus even wat tijd aan de nodige voorbereidingen. Dan sta je veilig, stabiel en zeker.

Maar hoe moet je een ladder nou neerzetten?

.

Meer tips en tricks over veilig werken op hoogte? Kijk op de website van Altrex 

Altrex

 Gastblog door Altrex