Voorkom gereedschapsdiefstal, 7 simpele tips die je direct kunt toepassen

Jouw gereedschap en bestelbus zijn goud waard, helaas moeten we je mededelen: dieven weten dan ook.

tips om gereedschapsdiefstal te voorkomen

Vooral kleine bouwers zijn vaak slachtoffer van gereedschapsdiefstal en blijven achter met een schadepost van soms wel tienduizenden euro’s. Verzekeren is een optie, maar wist je dat als je gereedschap een half jaar oud is, je nog maar de helft terugkrijgt? Tijd om voorzorgsmaatregelen te treffen.

Wij helpen je op weg om gereedschapsdiefstal uit je bus te voorkomen.

  1. Heb je een garage? Gebruik 'm! Parkeer je bus hier in en sluit ook deze af.
  2. Uiteraard heeft niet iedereen een garage. Rijd je bus achteruit zo dicht mogelijk bij de muur. Op deze manier kunnen de deuren niet meer open zonder dat er eerst een stukje naar voren gereden moet worden
  3. Ga voor extra veiligheid: Gebruik de Matador Bull lock, deze monteer je met gemak op je trekhaak en voorkomt ongewenst openen van achterdeur of klep van bestelbussen, bestelwagens en stationwagens. 
  4. Monteer extra sloten, ook op je schuifdeur!
  5. Haal altijd de sleutel uit de auto en sluit ramen en deuren. Juist als je even snel iets binnen wilt pakken, hebben dieven de kans om toe te slaan.
  6. Leveranciers als HiKOKI, Makita en Festool bieden extra servicepakketten aan bij aanschaf van een machine. Festool bijvoorbeeld heeft een servicepakket die machines 36 maanden beschermt tegen diefstalkosten

Bonustip: Op de bouw is het handig om per medewerker een plek te hebben om eigen materialen op te bergen. Ideaal hiervoor is een gereedschapskruiwagen. Deze kan namelijk op slot. Het meest ideale is om deze dan ergens binnen op te slaan, bijvoorbeeld in een container.

Bron: CoBouw, Festool

Pieter Krol

Pieter Krol - Productmanager