Wastips HAVEP

Zo gaat je werkkleding extra lang mee

Je bent een professional en zeker niet bang om vies te worden. Je werkkleding moet dus tegen een stootje kunnen. HAVEP biedt je alleen werkkleding aan die in de praktijk getest is, zodat ze bestand zijn tegen de uitdagingen van jouw dag. Of je nou op een steiger staat te schilderen of aan het straten bent, in werkkleding moet je je beschermd voelen. Met een paar extra tips voor de verzorging van je kleding, gaat je werkkleding langer mee.

Bescherm jezelf en je werkkleding

Zit je veel op je knieën? Bijvoorbeeld tijdens het straten? Dan kunnen kniekussens een uitkomst bieden. Dankzij de kniekussens verslijt je broek minder snel en wordt je werk een stuk aangenamer.

Wastips

Als je werkkleding verkeerd wast kan dit tot onnodige beschadigingen leiden. Met een paar kleine aanpassingen zorg je ervoor dat je werkkleding net zo mooi uit de was komt als dat hij erin ging. Hieronder vind je een paar handige tips voor het wassen van je werkkleding.

Sluit de rits

Het is natuurlijk praktisch dat je werkkleding gewoon in de was kan, maar vergeet niet om de ritsen te sluiten voordat je je werkkleding in de wasmachine doet. Zo voorkom je beschadigingen en gaat de ritssluiting langer mee.

Sluit klittenband

Voor klittenbandsluitingen geldt hetzelfde. Ook deze sluit je als je je werkkleding wast, zodat het klittenband niet beschadigt. Ben je toch een keer vergeten om het klittenband te sluiten? Dan zitten er nu waarschijnlijk pluisjes op het klittenband die ervoor zorgen dat het klittenband minder goed ‘plakt’. Je lost dit op door de pluisjes handmatig te verwijderen.

Was waterdichte werkkleding voorzichtig

Waterdichte werkkleding is extra kwetsbaar, volg tijdens het wassen daarom altijd de wasvoorschriften en let er op dat je de kleding niet te agressief wast.

 

Machteld van Staalduinen

Machteld van Staalduinen - Trade Marketing Manager HAVEP