AMI C2C

Niet alleen het respect voor mens en milieu staan voorop bij de ontwikkeling van duurzame gebouwen. Duurzaam bouwen gaat niet alleen over een laag energieverbruik, maar is ook beter voor het milieu dan de traditionele bouw en bespaart bovendien grondstoffen. De gebouwen zijn ook nog eens een stuk energiezuiniger en hebben een gezonder leefklimaat. Duurzaam ondernemen zit bij AMI in het DNA en is een voorwaarde voor een betere toekomst!

Tegenwoordig wordt het begrip duurzaamheid alsmaar populairder. De ultieme vorm van duurzaam ondernemen is Cradle to Cradle. Volgens dit principe is afval gelijk aan voedsel. Elke grondstof en elk materiaal moet volledig hergebruikt kunnen worden zonder dat het zijn waarde verliest.

Met de - als enige in de wereld - behaalde Cradle to Cradle Silver certificering, voor een groot deel van het bouwbeslag, wil AMI zich onderscheiden in de markt met het verduurzamen van haar producten. Het Cradle to Cradle certificeringsproces maakt de producten stap voor stap aantoonbaar duurzaam. Hierdoor passen onze producten binnen het gedachtegoed van de circulaire economie.

AMI is ook toegetreden tot de Cradle to Cradle bouwgroep; een groep van fabrikanten en strategische partners die het C2C gedachtegoed wil verspreiden en stimuleren binnen de Nederlandse bouw.