Altijd de juiste maat met de CilinderMeetkaart

Sta je voor een klus om een aantal cilindersloten te vervangen? Dan is het belangrijk om van te voren de cilindermaten op te meten en de klant te informeren welke verschillende modellen er zijn.

Verschillende modellen

De meest voorkomende cilindermodellen in Nederland en België zijn de zogenaamde europrofiel cilinders, aangegeven met PC. De cilinders zijn onder andere verkrijgbaar in meerdere uitvoeringen, je kunt dus kiezen wat het beste bij de wens van de klant past:

  • Hele cilinders: sleutelbediening zit aan beide kanten
  • Halve cilinders: sleutelbediening zit aan één kant
  • Knopcilinder: aan een kant is er sleutelbediening, aan de andere kant kan men met een knop de deur openen
  • Met certificaat: Sleutels mogen alleen bijgemaakt worden met een certificaatpasje
  • Motorcilinder: Het slot kan automatisch vergrendeld of ontgrendeld worden met bediening van een badge, vingerafdruk, app of toegangscode.
  • SKG: Het keurmerk geeft aan dat het slot getest is en in zekere maten inbraakwerend is. De mate van inbraakwerendheid wordt aangegeven met 1 tot en met 3 sterren.
  • Hotel- of gevarenfunctie: Sleutel is ook te bedienen als de sleutel aan de andere kant van het slot zit.

Cilinderslot opmeten

Heeft de klant een cilinderslot gekozen naar wens, dan is het belangrijk dat je de juiste cilindermaat kiest. Meet eerst de huidige cilinder op met gebruik van de bijgevoegde CilinderMeetKaart. Let op: sommige merken rekenen de verdikking van de cilinder mee bij de cilindermaat, zodat extra millimeters aan de maat toegevoegd worden.

 
Bekijk de CilinderMeetKaart

Merken

DESTIL levert onder andere cilinders van DOM, CES, en Nemef. Op zoek naar een motorcilinder met SKG-keuring? Bekijk dan eens de Nemef ENTR collectie.