De HAVEP Revolve collectie, duurzaam en divers

De Revolve-lijn van HAVEP wordt door de producent zelf omschreven als haar duurzaamste collectie ooit. Maar daarmee is slechts één belangrijke karaktereigenschap genoemd. De REVOLVE-collectie is zó divers en kent zó veel verschillende innovaties dat het lijkt of het om meerdere lijnen gaat. De producten vullen elkaar echter naadloos aan en stralen uniformiteit uit. Dus zetten we deze unieke eigenschappen even op een rijtje.


Duurzame materialen

De kleding uit de Revolve-collectie is voor een groot deel circulair. HAVEP heeft bij het ontwerp van alle kledingstukken steeds gekeken naar herbruikbare bronnen. De collectie bestaat voor ruim 85% uit gerecycled mono-materiaal, wat ook later weer recyclebaar is. Dus is de Revolve-collectie na haar levensduur ook weer prima geschikt om nieuwe hoogwaardige producten van te maken. Bovendien gaat de kleding door het comfort en de gekozen materialen ook nog eens langer mee en ook dat draagt bij aan het duurzame karakter.

Joggingpak

De Revolve-collectie is zo breed opgezet dat deze voor elk type werkzaamheden en omstandigheden wel de benodigde kleding bevat. Zo ook een joggingbroek en -jack, vervaardigd uit gerecycled nylon dat sterker is dan polyester. Doordat er gebruik is gemaakt van een speciale ripstop weeftechniek is deze kleding extra stevig. Dit ‘joggingspak’ biedt de drager het comfort van een sportoutfit, zonder de bijbehorende snelle slijtage. Omdat de kledingstukken van joggingstof in unisex maten komen, zitten ze zowel bij mannen als vrouwen comfortabel.

Geurbestrijding

Om het draagcomfort van de gebruiker en diens collega’s te vergroten maakt HAVEP in de Revolve-lijn ook gebruik van nieuwe technieken die vervelende geurtjes tegen gaan. Met natuurlijke grondstoffen als koffie en mint worden deze effectief bestreden, waardoor de kleding ook minder snel gewassen hoeft te worden en langer meegaat. Deze grondstoffen staan bekend onder de namen Coffee Yarn en Heiq Mint (zie kaders).

Drielaags systeem en GORE-TEX

Bij de ontwikkeling van de Revolve-collectie is ook goed gekeken naar technieken die hun oorsprong kennen in de outdoor-kleding. Populaire oplossingen uit bijvoorbeeld de wereld van de bergsport werken ook prima bij fysiek werk in barre weersomstandigheden. Zo wordt er gebruik gemaakt van een drielaags systeem, waarvan elke laag een eigen functie vervult. De onderste laag is een ademende en vochtregulerende basislaag met een cooldry effect. Daaroverheen gaat een isolerende tussenlaag die de drager warm houdt, maar ook vocht afvoert. De buitenste laag fungeert als schild tegen de wind, regen en sneeuw, terwijl deze ook ademt om oververhitting en condens te voorkomen. Een stof die deze eigenschappen perfect combineert is GORE-TEX, wat een begrip is in de wereld van de buitensport.

Coffee Yarn

Bij de ontwikkeling van de duurzame Revolve-onderkleding van HAVEP wordt gebruik gemaakt van koffiedrab. Pardon? Inderdaad, het restafval van enkele grote koffieketens wordt opgehaald en verwerkt tot houtskoolpoeder. Dit wordt vervolgens gemengd met gerecyclede polyesterkorrels en tot vezels gevormd. De stof die hiermee geweven wordt noemen we Coffee Yarn. Een duurzame oplossing die al in veel sportkleding wordt gebruikt. Een belangrijk voordeel van de ‘koffievezels’ is dat deze lichaamsgeurtjes neutraliseert. Dit effect houdt aan tot wel 50 tot 100 wasbeurten. Bovendien zorgt deze natuurlijke grondstof voor een cooldry effect en ademende werking van de kleding.

Voordelen Coffee Yarn:

  • UV-bescherming
  • Cooldry effect
  • Bestrijdt lichaamsgeuren
  • Ademend
  • Zacht op de huid

HEIQ Mint

Een andere techniek om lichaamsgeuren tegen te gaan is HEIQ Mint. Hierbij is muntolie aan het textiel toegevoegd. Op deze manier maak je gebruik van de zuiverende krachten van de muntplant, zonder dat de kleding ook naar munt gaat ruiken. Deze plant heeft namelijk de natuurlijke eigenschap om isovalerinezuur aan te pakken, het stofje in je zweet dat de onaangename geur veroorzaakt. HEIQ Mint wordt met elke wasbeurt bovendien opnieuw opgeladen, waardoor deze natuurlijke ontgeurder een langdurig effect heeft. Doordat kleding minder snel gaat stinken, hoeft deze ook nog eens minder vaak te worden gewassen gaat deze dus ook langer mee. Lekker duurzaam.