Een sprong in het diepe met ZZP'er Gert-Jan.

In de editie #8 van TOOLZ hebben we wederom een ZZP’er met een bijzondere hobby gesproken. Dit keer was het de beurt aan Gert-Jan. Deze timmerman is met name bekend bij de werknemers van DESTIL Vlissingen. Toen we de mannen van Vlissingen vroegen om een ZZP’er met een gave hobby wisten ze meteen dat we bij Gert-Jan moesten zijn.

Gert-Jan is timmerman en doet van alles in en rondom het huis: hij herstelt dakranden maar hangt ook deuren af, zet nieuwe keukens en plaats nieuwe kozijnen. De timmerman is echt van alle markten thuis en werkt al sinds zijn 17e in het timmermansvak. Gert-Jan spendeert gemiddeld zo’n 40 uur op de bouwplaats, maar zegt zo’n 50 uur bezig te zijn in totaal. “Ik werk natuurlijk ook als ik een opdracht ga opnemen, een offerte maak of mijn administratie doe.”

Maar de reden dat we Gert-Jan spraken voor TOOLZ is omdat hij niet alleen timmerman is maar ook een fanatiek paraglider. “Met een soort vlieger, ook wel een scherm genoemd, vang je de wind en zorg je ervoor dat het scherm recht boven je hoofd staat. Dan loop je naar de rand van een duin of berg en springt!” De avontuurlijke timmerman droomde er altijd al van om te kunnen vliegen. Toen een collega hem, zo’n zeven jaar geleden wees op het paragliden en hij een oefenset kon overnemen heeft hij, uiteraard, geen seconde getwijfeld. Na zeker een halfjaar goed oefenen durfde Gert-Jan voor het eerst écht de sprong te wagen: “Die eerste sprong was magisch! Het voelde geweldig toen ik los kwam van de grond. En het was tegelijkertijd ook gek, zo tegennatuurlijk.”

Sinds die eerste sprong zijn er nog velen gevolgd en ondertussen is Gert-Jan een goed geoefend paraglider. Naast sprongen in Zeeland waagt hij ook vaak een sprong in het diepe in het buitenland. “Deze sport is een sport waarin je je kunt blijven ontwikkelen. Er zijn altijd mensen die je helpen met tips, maar je leert het jezelf aan. Ik ben zelf niet geïnteresseerd in wedstrijden, maar ben nu wel figuren aan het oefenen!”

Het paragliden neemt voor de timmerman ook nog een mooi voordeel met zich mee: Door het vliegen vindt Gert-Jan werken op hoogte meteen een stukje makkelijker! Uiteraard had de durfal geen hoogtevrees, maar hij is er nu wel meer aan gewend dan voorheen. Daarnaast is de mooie sport ook een goede uitlaatklep voor de Zeeuw. “Het is bijna een verslaving.” zo vertelt hij. “Elke vlucht op zich is prachtig.” En dat geloven wij maar al te graag Gert-Jan. Wanneer wij vragen naar zijn mooiste vlucht: “Oostenrijk staat met stip op nummer één. Het was geweldig om door de bergen te vliegen.

 

Dit is een artikel van TOOLZ #8, ontvang je ons magazine nog niet? Meld je hier aan.

 

 

Gastblog - Timmerman Gert-Jan Sleutel