Blog internationalisering

Wereldwijd bouwen, werken en leven. Ben jij er klaar voor?

Kijk jij nog op als je in de stad op straat een vreemde taal hoort? Waarschijnlijk niet. Want we vinden het heel normaal dat er in steden een hoop toeristen rondlopen, maar ook dat veel mensen uit het buitenland hier werken voor in een Nederland gevestigde multinational. Daarbij komt dat we zelf tegenwoordig voor een prikkie naar Barcelona vliegen en ons slaapadres online via Airbnb boeken. De wereldgrenzen vervagen en langzamerhand transformeren wij naar wereldburgers. De grote stad met zijn gemengde nationaliteiten is het toonbeeld van globalisering.

Angst of kans?

Ook op zakelijk vlak vervagen de grenzen en wordt de markt internationaler. Via internet vinden we allerlei aanbieders vanuit alle uithoeken van de wereld, vergelijken we de prijzen van deze aanbieders en kiezen we ervoor om het gewenste product uit een ver land te laten komen tegen een leuk prijsje met amper transportkosten. Ook op overnamevlak zien we dit steeds vaker terug. Nederlandse bedrijven nemen over in het buitenland en andersom. Voor de een is dit beangstigend, want wie weet, door de concurrentie verlies je je baan. De ander ziet kansen, een grotere afzetmarkt zorgt wellicht voor groei. Wat denk jij?

Dit staat je te wachten in TOOLZ 5

In TOOLZ #5 staat het thema internationalisering centraal. Hoe gaan we in de bouw en industrie om met internationalisering? Welke rolverdelingen ontstaan er, hoe pakken we internationale samenwerkingen aan en wat zijn de voordelen en effecten? Vorm je eigen mening en laat je inspireren door de praktijkverhalen van onder andere: Hurks Bouw & Vastgoedontwikkeling die zijn instructievideo's tegenwoordig in vijf talen moet maken of bekijk de cijfers. Hoe internationaal is de Nederlandse bouw is? Blijkbaar zijn Nederlandse werknemers erg geliefd in het buitenland vanwege de goede werkvoorbereiding en veilige werkhouding. Ook kun je alvast een lesje bouwtaal nemen in verschillende talen, zodat jij voortaan de cokółdrabinę kunt halen. De wat? Dat vind je in TOOLZ #5.

Meer TOOLZ?

Nieuwsgierig naar TOOLZ? Wil je dit magazine 2x per jaar gratis ontvangen? Meld je hier aan en we sturen het je toe.

René Kars

René Kars - Algemeen Directeur