Langer thuiswonen

Langer thuis wonen met DESTIL Homecare

Als specialist in hang- en sluitwerk is het belangrijk dat je technische ontwikkelingen initieert en maatschappelijke veranderingen ondersteunt. Deze twee ogenschijnlijk aparte ontwikkelingen komen samen in het segment Homecare. Ons uitgebreide assortiment en onze kennis en expertise op dit gebied zorgen voor groei van deze relatief nieuwe tak van sport.

Voor wie nog niet bekend is met Homecare een korte uitleg van dit segment. Ons elektronische hang- en sluitwerk (EH&S) is het meest onderscheidende onderdeel van Homecare. In deze discipline ligt onze geschiedenis; we hebben meer dan anderhalve eeuw expertise op dit gebied. Dat je je doorontwikkelt van mechanisch hang- en sluitwerk naar elektronisch, is voor ons een heel logische stap. De verbinding van EH&S naar domotica is vervolgens ook niet vreemd. Domotica – een samentrekking van het Latijnse domus (huis) en informatica, telematica en robotica – integreert technologie om de kwaliteit van leven en wonen te verbeteren. Ook het automatiseren van het openen en sluiten van hekken, deuren en rolluiken is een voorbeeld van domotica waarin EH&S slim is gekoppeld aan informatica en telematica. Het koppelen van (camera)bewaking aan het automatisch openen en sluiten is eveneens een vorm van domotica. En ook dat valt onder ons segment Homecare.

Vervolgens is de link met veiligheid in de meest brede zin van het woord al snel gelegd. Bij veilig wonen horen immers ook producten als anti-slipprofielen en speciale grepen voor natte ruimtes. Kortom, Homecare biedt een breed scala mechanische, elektronische en praktische producten die wonen en leven prettiger, makkelijker en veiliger maken.

Niet alleen de technische ontwikkelingen zorgen voor groei van dit segment. “We zagen dat de regelgeving in Nederland zou worden aangepast als het gaat om toegankelijkheid van openbare gebouwen. De Verenigde Naties hebben nadrukkelijk aangegeven dat gelijke rechten voor iedereen ook betekent dat iedereen makkelijk binnen moet kunnen in scholen, winkels, gemeentehuizen en woongebouwen. Een deur met een dranger is voor iemand in een rolstoel lastig te openen. Met EH&S kun je gebouwen veel toegankelijker maken. Tegelijkertijd kun je EH&S inzetten om na sluitingstijd de deuren goed en veilig gesloten te houden. Onlangs is de wet aangenomen die verplicht dat vanaf 1 januari 2017 alle openbare gebouwen makkelijk toegankelijk moeten zijn.”
Daarnaast zien we een andere maatschappelijke ontwikkeling die het segmentHomecare een flinke impuls geeft: ouderen blijven langer zelfstandig wonen. Dankzij inzet van (technologische) hulpmiddelen - van douchebeugel tot alarmering en van geautomatiseerd EH&S tot anti-slipprofiel - wordt het langer zelfstandig blijven wonen steeds aangenamer en veiliger. Als DESTIL willen we hieraan met Homecare graag een bijdrage leveren.

Dit is een artikel uit TOOLZ, het magazine van DESTIL. Wil je TOOLZ twee keer per jaar (gratis) ontvangen, meld je danhier aan.

Roger Rennen

17 oktober 2016

Roger Rennen - Manager DESTIL Projectbureau