Amarant bij DESTIL Tilb Zuid

Ontmoet onze kersverse Amarant collega’s bij Tilburg-Zuid

De samenwerking is rond! Met trots presenteren we jullie onze kersverse nieuwe medewerkers van Amarant bij DESTIL Tilburg-Zuid. Kimberly, Abdul en Joske werkten al een tijdje bij Willem II en sinds enkele maanden zijn ze ook te vinden bij Tilburg-Zuid. Na een korte proefperiode, waren vestigingsmanager Tonny en Janneke afdeling HR overtuigd, we mogen ze niet laten gaan. En dus behoren ze nu tot het vaste team. Eens kijken wat deze kanjers allemaal doen.

Waarmee kan ik u van dienst zijn?

Op dinsdag en donderdag staan Kimberly, Abdul en Joske twee à drie uur paraat om de mannen en de klanten van Tilburg-Zuid een handje te helpen. Natuurlijk met een klein beetje begeleiding van Tonny. Abdul vindt het leuk om de schappen te spiegelen en veegt graag met zijn EIGEN gemaakte bezem. We kunnen tegenwoordig van de grond eten. Kimberly zorgt ervoor dat het kantoor en de showroom er spik en span uitzien en geeft ook alle planten water. Sinds haar komst is er nog geen één verlept, goed bezig!

Individueel voeren ze hun taken perfect uit en ook samen werken ze als een geoliede machine. Ze ruimen de goederen in het magazijn en de winkel op, halen aangebroken verpakkingen uit het schap en leggen alles weer netjes in het schap. En wat vinden ze het leukste om te doen Tonny? ‘Daar zijn ze het unaniem over eens: Ze mogen eens in de maand helemaal zelf, oké bijna helemaal zelf, de showroom aanpassen en inrichten.’ Tsja, dat lijkt ons overduidelijk ook wel het leukste klusje!

Zo kwam de samenwerking tot stand

De drie werkten al enige tijd voor Willem II. Daar maakten ze voornamelijk schoon en veegden ze troep en bladeren op. Per toeval kwam Tonny een begeleider tegen en kwamen ze tot de conclusie dat dagbesteding wel erg fijn is voor hen. Tonny zag daar een kans en belde diezelfde dag Janneke nog op en het balletje is gaan rollen. We begonnen met twee keer per week één uurtje met verschillende mensen en er zijn er drie overgebleven waarmee we de perfecte match hebben. Dinsdag staan Kimberly en Abdul voor ons klaar en op donderdag staat Joske er in plaats van Abdul.

Naast onze vaste krachten hebben we nog een heel team aan Amarant medewerkers naast de zijlijn klaarstaan om ons te helpen met allerlei klusjes. Zo helpen ze met brieven in enveloppen doen of adresstickers op brieven, maar dit doen ze alleen als ze taart krijgen😉

We kunnen niet meer zonder

Naast dat ze hard werken en ze veel werk uit handen nemen, hebben we het ook erg gezellig met elkaar. Tonny begeleidt Kimberly en Abdul en dit doet hij ontzettend leuk. Ook de andere collega’s op Zuid zijn erg enthousiast. ‘We krijgen vele positieve reacties van onze DESTIL klanten, ze waarderen het enorm dat DESTIL dit initiatief neemt.’

Onze nieuwe collega’s zijn erg dankbaar dat ze bij het team van Zuid horen en gaan “fluitend” naar huis. En ook wij gaan fluitend naar huis, want we kunnen en willen niet meer zonder deze kanjers.

Over Amarant

Amarant biedt ondersteuning, zorg en behandeling aan mensen met een beperking en/of autisme in iedere levensfase. Dat doen ze in verbinding met de cliënt en zijn naasten. Voor jong en oud zoeken ze naar de beste manier om het leven zo fijn mogelijk in te richten. Naast zorg en behandeling biedt Amarant kansen en mogelijkheden op het gebied van vrije tijd, dagbesteding, opleiding en werk. Ze stimuleren en ondersteunen kwetsbare mensen om te leren, te groeien en sterker te worden.

DESTIL D

Janneke van Belkom en Tonny Kemmeren - DESTIL