Bouwvrouw blog

Wat leuk, een vrouw op de bouw!

Op pad met Accountmanager Annelies

Op 8 maart was het internationale vrouwendag. Een mooi moment om Annelies Bakker, de enige vrouwelijke accountmanager binnen DESTIL, een dagje te volgen. Hou houdt zij zich staande in een echte mannenwereld? Lees het in haar blog!

Ik werk nu een jaar bij DESTIL in de regio Amsterdam. Vandaag neem ik twee dames van Marketing en E-commerce mee op pad om te laten zien hoe mijn dag eruit ziet. Voor hun ook eens leuk om te zien en… vandaag dus drie vrouwen op de bouw!

We hebben afgesproken in de vestiging Amsterdam. Daar print ik een aantal flyers uit voor de komende Telesales. Als eerste gaan we naar het gigantische werk Holland Park in Diemen. Bouwbedrijf Moonen bouwt daar vier blokken met appartementen van 49 tot 147 m². Onder de blokken wordt overdekt geparkeerd. Vandaag is daar het hoogste punt bereikt! Ik breng gelijk even de Telesales onder de aandacht.

Na dit bezoek rijden we door naar het werk Rivierstaete in Amsterdam, toevallig ook een werk van Bouwbedrijf Moonen. Rivierstaete was ooit het grootste kantoorpand van Europa. Het pand ligt aan de Amstel en wordt volledig gerenoveerd. We bespreken door of alles naar wens is. Daarna krijgen we een rondleiding door het pand dat binnen twee weken opgeleverd moet worden. Op een normale werkdag is er niet altijd gelegenheid voor rondleidingen op de projecten, dus dit is voor mij ook heel leuk om te zien!

Daarna rijden we naar de vestiging IJmuiden om iets op te halen. Hier blijven we niet lang, want het is allang lunchtijd geweest en we hebben trek. We eten snel een broodje bij Boer Geert te Zaandam, want in Zaandam is ook onze laatste stop van vandaag. Ik heb afgesproken bij De Wit Chalets. We hebben daar een magazijn ingericht waar ze bestellen met de DESTIL scan-app, superleuk voor de dames om een keer ‘live’ te zien. De eigenaar is helaas erg druk dus we spreken met de uitvoerend verantwoordelijke en lopen met hem het magazijn door. Ook krijgen we een rondleiding in de chaletfabriek, weer eens iets anders en dus voor de meiden heel indrukwekkend om te zien. Hierna rijden we terug naar de vestiging Amsterdam om alle besproken acties verder uit te werken.

Uiteraard ziet een gewone werkdag er iets anders uit, dan plan ik veel meer afspraken en zijn er niet altijd rondleidingen, maar de dames hebben nu een goed beeld voor het maken van een vlog!

Ik vermaak me prima als enige vrouwelijke accountmanager binnen DESTIL. Werken met mannen vind ik persoonlijk makkelijker dan met vrouwen. Ze zijn veel directer en dingen blijven niet zo lang hangen. Ik denk dat het voor het werk niet heel veel hoeft uit te maken. En daar tegenover staat wel dat veel klanten het leuk vinden om zaken te doen met een vrouw op de bouw! Dus mocht je een leuke vacature zien, gewoon solliciteren dames!

Annelies Bakker

Annelies Bakker - Accountmanager