Neem letterlijk een kijkje in de keuken van DESTIL

Tot enkele jaren geleden maakte DESTIL gebruik van een externe horecapartij die de catering verzorgde. Deze partij voerde puur dienstverlenende taken uit om het voor personeel en bezoek zo makkelijk mogelijk te maken. De koffie serveerden ze tot aan het bureau en voor personeel en bezoek werd de lunch van top tot teen verzorgd. Inclusief bediening! Toen gingen er vooral nog vele snackjes over de toonbank, dat is nu wel anders.

Nu hebben we Have a Break

Sinds een jaar hebben we de medewerkers van Have a Break in huis. Have a Break is een horecaconcept van zorgorganisatie Amarant. Zij helpen mensen met een verstandelijke beperking aan een zinvolle dagbesteding.

Onder leiding van activiteitenbegeleider René Cijffers verzorgt een groep van 14 medewerkers met een beperking elke dag een gezonde lunch en koffie voor het personeel en zelfs voor hoog bezoek. René zorgt ervoor dat iedere medewerker een passende taak krijgt, qua tijd en soort taak. “Natuurlijk zijn er risico's. Geen balletjes in de soep, een extra break voor de medewerker of er breekt iets, zijn dingen die nu eenmaal voorkomen”, verteld René. Toch gaan we voor 100% gastvrijheid en kwaliteit en vindt DESTIL het letterlijk en figuurlijk waard om deze mensen deel te laten uitmaken van de werkende maatschappij.

En verder nemen we eindelijk afscheid van plastic bekertjes

In de toekomst voeren we het duurzame beleid verder door in de bedrijfskantine. Het draait niet meer alleen om tijd én kostenbesparing. Op 1 staat het welbevinden van onze Have a Break medewerkers en er moet natuurlijk elke dag een gezonde hap klaar staan zoals een salade. Waarbij we nu alleen nog maar gebruik maken van seizoen groenten en fruit. Ook het afval proberen we zoveel mogelijk te scheiden. De eerstvolgende stap is weg met die plastic bekertjes en welkom terug koffiekar met porseleinen kopjes. Koffie tot aan je bureau verzorgd!

Dit is een artikel uit TOOLZ, het magazine van DESTIL. Wil je TOOLZ twee keer per jaar (gratis) ontvangen, meld je dan hier aan.

 have break rene cijffers

23 februari 2017

René Cijffers - Activiteitenbegeleider Have a Break