Op weg met de DESTIL Express

DESTIL fietskoerier

Bepakt en bezakt racete hij 3 dagen per week door de straten van Amsterdam heen om de klanten van DEXIS en DESTIL blij te maken met hun ‘pakkie’. Nee niet met de vrachtwagen, maar met de elektrische bakfiets rijdt Nick door het altijd mooie, maar ook wel drukke Amsterdam. Alles om ervoor te zorgen dat onze klant aan de slag kan. Wij waren erg benieuwd hoe Nick zijn dag eruit zag. En dus stonden we met kleine oogjes vanuit Tilburg om 07.00 uur startklaar bij DESTIL/DEXIS Amsterdam om onze Fietskoerier Nick te bevragen. We hadden niet lang de tijd om te kletsen, want om 07.30 stond de eerste ronde op de planning.

Voor wie denkt dat we gewoon één van onze vrachtwagenchauffeurs op de fiets hebben gezet, heeft het mis. Nee, Nick is sinds januari echt bij ons in dienst als Fietskoerier. Elke maandag, dinsdag en donderdag staat hij paraat om zijn rondes te rijden. Op andere dagen staat Nick op de markt. Op de markt..? Ja echt! De rest van de dagen neemt Richard, onze andere fietskoerier het stokje over.

Onze fanatieke fietsers starten dagelijks om 07.00 uur op de vestiging in Amsterdam, want rond 07.10 uur komt de DESTIL vrachtwagen met zijn vracht. Nick belaadt zelf zijn bakfiets, zodat de mannen van de vestiging ondertussen zijn route en de stops kunnen uitstippelen. Van doosjes schroeven tot aan vulplaatjes en scharnieren. Het past werkelijk waar allemaal in zijn bakfiets. Uiteraard gaat er geen betonmolen in, dus die bezorgt de DESTIL vrachtwagen dan weer. Is de route eenmaal uitgestippeld, de bakfiets vol geladen en de accu weer op 100 procent dan is Nick Ready-to-go. Stipt om half 8 rijdt hij het fietspad op, de frisse buitenlucht in. Gelukkig is het vandaag droog!

Er staan vanochtend 11 stops op het programma, goed voor zo’n 36,8 km(!) in en rondom het centrum van Amsterdam. We horen je denken, ‘da’s flink aanpoten zeg! Gelukkig heeft de bakfiets een grote accu, waardoor het trappen een stuk minder zwaar is. De fietskoerier komt overal waar de vrachtwagen niet bij kan of niet mag komen vanwege restricties. Zo bezorgt hij met gemak alle pakketjes in de drukke en smalle winkelstraten van Amsterdam, kan hij zijn goederen kwijt op adressen die milieuzones liggen en hoeft hij nergens parkeergelden te betalen. Ook bezorgen op een industrieterrein of bouwterrein is geen probleem, want er zitten robuuste autobanden onder onze bakfiets. Hij kan dus wel tegen een stootje. Meestal is Nick het einde van de morgen terug, mocht er dan nog ergens een schroefje, moertje of boutje extra geleverd moeten worden dan draait hij weer om en rijdt hij gewoon nog een rondje. Daarna zet hij zijn bakfiets terug in de stalling en rondt zijn werkzaamheden af.

En wat maakt deze baan volgens Nick nou zo leuk? “Elke dag is anders, elke ochtend is een verrassing wat betreft ik mee moet nemen of waar ik naartoe ga. Ook al zijn het vaak dezelfde klanten hoor”, licht Nick toe. Maar dat niet alleen! “Het is heerlijk om lekker de hele dag in de buitenlucht te zijn en mensen écht blij te maken met hun ‘pakkie’”, vertelt Nick met zijn heerlijk Amsterdamse accent. Gelukkig maken de mannen op de bouw ook vaak genoeg tijd voor een praatje en worden er heus wel wat grapjes gemaakt hier en daar. “Zo krijg ik regelmatig de vraag of ik ook ijsjes bij heb, ha-ha 😉”, lacht Nick. Het nadeel? Da’s het weer. Dat kun je, anders dan de producten bij DESTIL, niet bestellen. “Als het met bakken uit de lucht komt heb ik wel een regenpak hoor, maar ook die houdt niet alles tegen natuurlijk. Achja, als dat alles is!”, aldus Nick. Tsja, inderdaad Nick als dat alles is dan klinkt dit als een hele fijne job!

Wij zijn in ieder geval erg blij met onze enthousiaste (race)fietsers en hopen dat we dit soort mooie, groene initiatieven gauw meer mogen gaan ontwikkelen!

 

Nick - DESTIL fietskoerier 

Nick - Fietskoerier bij DESTIL/DEXIS Amsterdam