COVID-19

Voorlopig is het Coronavirus nog wel even onder ons en ook de maatregelen om verspreiding van het virus tegen te gaan zullen niet van de één op andere dag verdwijnen. Tot die tijd, proberen wij als verdeler van persoonlijke beschermingsmiddelen ons steentje bij te dragen om verspreiding van het virus tegen te gaan. Hoe? Dat leggen we je graag uit!

Covid 19 onze maatregelen

Handen veilig thuis houden

In de NHG-richtlijn Infectiepreventie staat dat de handen één van de belangrijkste besmettingsweg is. Handhygiëne is één van de belangrijkste maatregelen om overdracht van micro-organismen naar andere personen, lichaamsdelen of voorwerpen (en vice versa) te voorkomen. Daarom is het ook zo belangrijk dat we onze handen regelmatig wassen. Toch zijn er ook hulpmiddelen die je kunnen helpen jezelf tegen het virus te beschermen. Bijvoorbeeld handschoenen dragen. Zeker als je lichamelijk- of handcontact (bijna) niet kunt vermijden. Let wel op, dat je jouw gezicht, ook met handschoenen aan, niet aanraakt! De bacteriën op de handschoenen kunnen dan namelijk alsnog jouw neus of mond bereiken.

Een andere optie is het gebruik van desinfecterende handgel, zeker als je even geen water in de buurt hebt. Bij de aanschaf van handgel of handzeep is het belangrijk om te letten op een virusclaim op het etiket. Als deze erop staat beschermt het ook tegen het coronavirus!

Een afstand van 1,5 meter, is beter

Het mantra ‘vlak de curve af’ begint langzaam maar zeker zijn vruchten af te werpen. Mensen blijven meer thuis en gaan alleen voor de hoognodige dingen het huis uit. Toch zijn er een aantal beroepsgroepen waarbij thuisblijven niet kan. Bijvoorbeeld in de bouw. Speciaal voor deze beroepsgroepen heeft DESTIL Prolians bedrukte veiligheidshesjes met de “Coronaregels” erop vermeld. Zo herinner je jouw collega’s en andere personen in jouw omgeving gemakkelijk aan de 1,5 meter regel.

Alles van papier

Om je handen af te drogen of je neus te snuiten adviseert het RIVM zoveel mogelijk papieren zakdoekjes, tissues en handdoekjes te gebruiken. Dit vanwege het eenmalige gebruik van dit soort hygiënemiddelen wat de verspreiding van het virus behoorlijk inperkt.

Gelaatsbescherming

Naast de verspreiding van het virus via handcontact, kan het zich ook verspreiden door hoesten of niesen. Echter, is het in deze tijden vaak onduidelijk of dat nou komt door hooikoorts of door het virus. Er wordt uiteraard aangeraden om bij een kuchje al thuis te blijven. Gaat dit echt niet? Gebruik dan een mond- en/of neuskapje. Op die manier verspreidt het virus zich minder snel.

Momenteel is er een groot tekort aan persoonlijke beschermingsmiddelen. Toch proberen wij onze klanten zo goed mogelijk te helpen door onze voorraden continu aan te vullen en het assortiment uit te breiden waar mogelijk. Zo leveren wij een compleet scala aan beschermingsmiddelen om maximale bescherming te bieden en verspreiding van het virus tegen te gaan.

Van complete hygiënekits tot aan veiligheidshesjes die in voorverkoop en op reservering beschikbaar zijn. Meer informatie over de beschikbaarheid van deze producten vind je op onze #STAYSAFE pagina.

Marielle pieper

Mariëlle Pieper - Productmanager Safety