Moedermaatschappij DESTIL BV bereikt mijlpaal in internationale groeistrategie

Descours & Cabaud, marktleider in Frankrijk en belangrijke speler op de Europese markt, heeft Hayley Group overgenomen. Hayley Group is een toonaangevende MRO-distributeur in Engeland. Door deze overname is Descours & Cabaud nu actief in 11 landen en treedt daarmee toe tot de kleine groep van B-to-B MRO-distributeurs die de gehele Europese markt bedienen.

De overname van de Hayley groep is de eerste overname van de Descours & Cabaud in Engeland en past perfect in hun externe groeistrategie. Sinds 2014 heeft Descours & Cabaud haar aanwezigheid in Europa flink uitgebreid door diverse overnames, met name in Nederland. Hier heeft Descours & Cabaud de bedrijven Wiek de Laat, Kroon en NOMAG overgenomen, deze bedrijven vallen onder DESTIL BV. In Noord-Italië is het bedrijf CCRE overgenomen en in Duitsland en Oostenrijk werden eerder dit jaar de bedrijven Rala en Steyr-Werner overgenomen. De meest recente overnames vonden plaats in Spanje waar de bedrijven Helios Dica en Bou werden overgenomen. In totaal zijn in de afgelopen twee jaar acht Europese bedrijven overgenomen door de Descours & Cabaud groep.

Hayley, een belangrijke speler in Engeland
Hayley is opgericht in 1976 en levert aan diverse industriesectoren zoals de spoorwegindustrie, de voedings- en drankenindustrie, de aggregaat- en cementindustrie, nutsbedrijven, landbouw en technische sectoren.

Hayley heeft een uitgebreid assortiment MRO-producten voor de industrie zoals lagers, aandrijftechniek, afdichtingsproducten, gereedschappen, persoonlijke beschermingsmiddelen en hydrauliek. Dit gecombineerd met diensten zoals assemblage en reparaties biedt toegevoegde waarde om klanten te ondersteunen in hun zoektocht naar verbetering van de productiviteit en efficiency. Met 40 vestigingen over het hele land en circa 560 medewerkers, heeft het bedrijf in 2016 een omzet van € 135.000.000 gegenereerd.

"In de afgelopen 40 jaar hebben we een mooie bedrijfscultuur ontwikkeld, productkennis opgebouwd en zeer veel aandacht besteed aan klantenservice" verteld Lee Willitts, oprichter en directeur van Hayley. De Hayley Group is voornamelijk actief in Engeland en heeft daarnaast een locatie in de Tsjechische Republiek. Hayley Group is niet actief op de Franse markt.

De overname is een belangrijke stap om Europees leider te worden in de industrietak. In een markt die zich in een proces van snelle consolidatie bevindt, wil Descours & Cabaud zich vestigen als de Europese marktleider, met name voor de distributie van MRO-artikelen en persoonlijke beschermingsmiddelen. Door de acht opeenvolgende acquisities in Europa in de afgelopen twee jaar is Descours & Cabaud nu een van de weinige distributeurs die in staat is om diensten te verlenen in de gehele markt en te voldoen aan de groeiende vraag van de key accounts die op zoek zijn naar een geïntegreerde transnationale oplossing.

"We implementeren een strategie van uiterst selectieve externe groei. Naast winstgevendheid en complementaire vaardigheden, zijn wij op zoek naar partnerships met ondernemers die dezelfde waarde hechten aan kwaliteit, technische expertise en klantgerichtheid. We besteden extra aandacht aan de bedrijfscultuur, de medewerkers en hun basisvaardigheden. Het belangrijkste doel hiervan is om deze krachten te bundelen en zo onze klanten beter te kunnen bedienen. Hayley voldoet aan deze criteria en zal een grote bijdrage leveren om onze Europese ambities waar te maken", verteld Alain Morvand, CEO van Descours & Cabaud.