BTN/Van Ommeren verkocht aan DC Netherlands

BTN/Van Ommeren maakt bekend deze week 100% van de aandelen verkocht te hebben aan DC Netherlands, moederbedrijf van o.a. DESTIL Prolians, KROON Prolians en DEXIS Netherlands. De overname past in de strategie van DC Netherlands: de internationale groeistrategie krijgt vorm door overname van gespecialiseerde bedrijven die waarde toevoegen aan de groothandelsactiviteiten voor bouw en industrie.

BTN/Van Ommeren is een sterke speler in de toelevering van Persoonlijke Beschermingsmiddelen, werkkleding, wegbebakening en technische producten voor bouw en industrie. Bij BTN ligt het accent op bouw en infrastructuur, bij Van Ommeren op industrie. “De marktbenadering van BTN/Van Ommeren vertoont sterke overeenkomsten met die van DESTIL Prolians en DEXIS Netherlands”, aldus René Kars, CEO van de bedrijven DESTIL, KROON en DEXIS Netherlands. “Het bedrijf past perfect in onze strategie; dankzij de activiteiten op het gebied van PBM’s zijn we nu één van de grootste Nederlandse spelers en door toevoeging van het assortiment wegbebakening kunnen we de activiteiten in de Infra sterk uitbreiden.”. Directeur Egon IJntema van BTN/Van Ommeren: “We vinden dat DC Netherlands de beste partij is voor overname van BTN/Van Ommeren. DESTIL en BTN hebben vrijwel dezelfde marktbenadering en hetzelfde geldt voor Van Ommeren en DEXIS Netherlands. Er is veel overlap in producten en leveranciers. We verwachten daarom veel van deze samenvoeging”. Rob van der Cammen, mede directeur van BTN van Ommeren vult aan: “In onze zoektocht naar de perfecte overnamepartner hebben we ons laten leiden door toekomstige synergie. De overeenkomsten en de verschillen gaan er voor zorgen dat zowel DESTIL en DEXIS als BTN en Van Ommeren een sterkere positie krijgen.

De komende 12 maanden blijven Egon IJntema en Rob van de Cammen aan als Algemeen Directeuren: “Het is onze intentie om in het komende jaar een geruisloze overgang voor te bereiden”, aldus IJntema “In eerste instantie zal de klant er niet veel van merken. BTN/Van Ommeren blijft zelfstandig opereren.” Kars vervolgt: “BTN/Van Ommeren is een kerngezonde, succesvolle organisatie. Uiteraard gaan we op zoek naar synergiën op gebied van inkoop en logistiek, zo denken we aan het concentreren van de PBM activiteiten in Elst. Van der Cammen: “Het mooiste van de samenvoeging is dat we klanten van beide bedrijven een nóg completer assortiment kunnen aanbieden.”

Over BTN/Van Ommeren

BTN en Handelsonderneming Henny van Ommeren, kortweg BTN/Van Ommeren, is een specialist in bedrijfs- en werkkleding, persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s) en wegbebakening, maar levert ook een breed pakket gereedschappen, verbruiksartikelen, rioleringsartikelen en landmeetapparatuur aan klanten in de wegenbouw, afvalverwerking, (semi) overheid, (chemische) industrie, industriële reiniging en logistiek. Door haar specialisatie en focus op bovenstaande doelgroepen is de omzet de laatste jaren gegroeid naar €30 mln. BTN/Van Ommeren heeft 8 vestigingen in Nederland en elke vestiging beschikt over kleding- en wegbebakeningsspecialisten, alsmede faciliteiten om de aangeboden kleding te voorzien van een bedrijfslogo. Servicecenter BTN-van Ommeren verzorgt de keuringen, certificering en reparatie van o.a. landmeetapparatuur, valbeveiliging, klim- en hijsmaterialen, gasdetectie, portofoons, elektrisch gereedschap en REOB gerelateerde producten als brandblussers, brandhaspels en zwemvesten.

Over DC Netherlands en DESTIL DC Netherlands

is de Nederlandse tak van het Franse Descours & Cabaud (D&C). D&C is familiebedrijf en multinational, meer dan 230 jaar oud en gespecialiseerd in handel voor bouw en industrie. De omzet is meer dan €4 miljard. DESTIL, dat onlangs haar 150-jarige jubileum vierde, is een groothandel voor de bouw en industrie met 40 vestigingen over heel Nederland en meer dan 100.000 artikelen op voorraad. Het bedrijf heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot de meest complete toeleverancier. Niet alleen qua assortiment, maar ook qua toeleverconcepten loopt het bedrijf voorop. Het volautomatische magazijn geeft DESTIL de mogelijkheid om snel en efficiënt te leveren – door heel Nederland. Het motto is: vóór 21.00 uur besteld, dezelfde werkdag verzonden. De 40 winkels bieden een ruim assortiment voor de klant die liever afhaalt. De kracht in fijnmazige distributie heeft DESTIL de afgelopen jaren doen ontwikkelen tot een specialist op het gebied van fulfilment voor webshops. Tot de klantenkring mag DESTIL rekenen: landelijk opererende aannemers, regionale aannemers, onderaannemers, zzp’ers, timmerfabrieken, interieurbouwers, bouwmaterialenhandelaren, B-to-B-webshops en B-to-C-webshops.

Noot voor redactie

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met marketing via marketing@destil.nl