DESTIL B.V. opent DESTIL - DEXIS vestiging in Amsterdam

Inspelen op de uitdagingen van de grote stad

Het combineren van specialismen, het bieden van een unieke dienstverlening en het verduurzamen van activiteiten. Dát zijn de speerpunten voor de opening van de DESTIL Prolians & DEXIS Netherlands vestiging in Amsterdam. De nieuwe locatie bevindt zich binnen de ring, vlakbij de A10. Een ideale uitvalsbasis voor distributie van goederen met kleiner elektrisch vervoer naar bouwlocaties in het centrum en tegelijkertijd dicht bij de industrie in het havengebied.

DEXIS Netherlands had een vestiging in Amsterdam-West, DESTIL Prolians in Amsterdam Zuid-Oost. “Er kwam een geweldige kans voorbij om dichter bij het centrum en vlakbij de snelweg een locatie te openen. We hadden al langer de wens om onze twee specialismen onder één dak samen te brengen”, zegt Danny Nelissen, Commercieel Manager Bouw. Samen met Patrick Worp, Commercieel Manager Industrie, is hij de grondlegger van deze DESTIL-DEXIS vestiging in Nederland. Ook Patrick ziet de vele voordelen van de locatie. “Het is een strategische plek als het gaat om de toevoer van artikelen vanuit onze DEXIS-hoofdvestiging in Beverwijk en vanuit de DESTIL-hoofdvestiging in Tilburg.”

Synergie voor de klant

Beide commercieel managers zien synergie voor de klant. Danny: “Hoewel we binnen DESTIL B.V. vaak over een splitsing tussen ‘bouw-‘ en ‘industrie’-klanten spreken, zien we toch dat veel klanten gecombineerde bestellingen plaatsen en een mix bestellen van zowel bouw- als industrieartikelen. Een goede reden voor ons om een one-stop shopping ervaring te bieden aan onze klanten in de vorm van een combivestiging waar beide disciplines te vinden zijn”.

Om het aanbod zo divers en groot mogelijk te laten zijn, is bij de inrichting van het pand elke vierkante meter volledig benut. Ander voordeel van de combi-locatie is de aanwezigheid van verregaande specialismen. Patrick: “Op deze vestiging bieden we niet alleen een gecombineerd assortiment, we hebben er echte vakspecialisten staan uit zowel de bouw als de industrie! Naast one-stop shopping ook ‘one-stop advice’!”

Schoner, sneller en ¬efficiënter

Eén van de topprioriteiten van DESTIL B.V. is om de activiteiten binnen alle (dochter)ondernemingen te verduurzamen. Daarom is de DESTIL – DEXIS Express in het leven geroepen. “Door ‘last mile’ leveringen met elektrische voertuigen uit te voeren, leveren we snel, stil en schoon. Zo heeft de klant de keuze om zijn producten binnen twee uur, zonder een negatieve impact te hebben op het milieu, geleverd te krijgen. De klant heeft niet alleen zijn spullen een stuk sneller, maar ook nog een stuk “groener” op de bouwplaats, aldus Danny Nelissen.

De nieuwe vestiging opent haar deuren op 2 december aanstaande. Kom gerust langs voor een kop koffie in ons nieuwe pand aan de Nieuwe Hemweg 52 te Amsterdam