DESTIL compenseert CO2 uitstoot door het planten van bomen

DESTIL is één van de grootste (toe)leveranciers van ijzerwaren in Nederland en heeft daarmee een grote verantwoordelijkheid met betrekking tot Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Daarom heeft DESTIL MVO hoog in het vaandel staan. Wij streven naar duurzame relaties met onze medewerkers, klanten, leveranciers en de omgeving.

Recent is DESTIL gestart met een nieuw initiatief op het gebied van MVO. Dit initiatief heeft betrekking op de CO2 uitstoot van onze vrachtwagens. Op jaarbasis kunnen wij exact berekenen hoeveel CO2 onze vrachtwagens op jaarbasis uitstoten. Deze hoeveelheid wordt gecompenseerd door het planten van bomen. Bomen nemen CO2 op uit de lucht en zetten deze om naar zuurstof. Op deze manier nemen wij onze verantwoordelijkheid om een positief sociaal economische bijdrage te leveren aan de wereld van morgen.

Dit wordt mogelijk gemaakt door de stichting Trees for All. Deze stichting zorgt voor meer bomen en bos wereldwijd en is de enige stichting in Nederland met CBF keur waar compensatie mogelijk is in duurzame bos projecten. De projecten hebben een economische, ecologische en sociale meerwaarde voor de samenleving en dragen bij aan een gezonder klimaat.

Om onze klanten ook de mogelijkheid te geven om een boom te doneren gaan we in ons loyaliteitsprogramma DESTIL ProPunten deze boomdonatie aanbieden. Dit betekent dus dat onze klanten met de gespaarde ProPunten ook 1 of meerdere bomen kunnen laten planten.