DESTIL Prolians verkiest Spit Paslode tot leverancier van het jaar!

Hoe een gedwongen huwelijk leidde tot het winnen van prijzen

Leverancier van het jaar 2019

Dinsdag 29 oktober vond de jaarlijkse leveranciersdag van DESTIL Prolians plaats in het Willem II stadion. Een dag waarop niet alleen de plannen voor het nieuwe jaar werden gepresenteerd, maar waar ook de verkiezing van ‘Leverancier van het jaar 2018-2019’ op het programma stond. Eerder deze week verraste DESTIL Prolians de genomineerden Hermeta Metaalwaren BV, Spit Paslode en Primaverde BV met een taart om hen te vertellen dat zij kans maakten op de felbegeerde prijs. Gisteren werd de uiteindelijke winnaar bekend gemaakt: Spit Paslode, de specialist in bevestigingen en apparatuur voor hout-, staal- en betontoepassingen.

In zijn argumentatie waarom Spit Paslode genomineerd is voor de verkiezing begint Pieter Krol, Productmanager bij DESTIL Prolians, zijn verhaal met een nogal opvallende uitspraak: “Als je mij 10 jaar geleden had verteld dat ik vandaag vol trots Spit Paslode aan zou kondigen als genomineerde voor de titel leverancier van het jaar had ik je niet geloofd”. De samenwerking begon namelijk als een soort gedwongen huwelijk toen moederbedrijf Descours & Cabaud (een deel van) de teugels in handen nam en erop aandrong intensiever te gaan samenwerken met Spit Paslode.

“Nu, zo’n tien jaar later, is Spit Paslode een van onze prettigste leveranciers om mee samen te werken”, vertelt Pieter. “Ze zijn een van de grootste initiatiefnemers op het gebied van gezamenlijke marketingactiviteiten bij DESTIL Prolians. Dat is voor ons een grote meerwaarde. Zij bieden daarnaast een uitzonderlijke ondersteuning op vestigingen, organiseren vele succesvolle duo-bezoeken met onze accountmanagers en hebben een duidelijk dealerbeleid met de juiste differentiatie in kortingen. Alles met als doel de gezamenlijke omzet te verhogen. Tezamen met de soepele inkoopvoorwaarden en het internationale karakter van de samenwerking leidt dit tot een terechte winnaar van deze toch wel zeer gewilde prijs!”

Het gevoel dat een dag later overheerst bij Anton van den Bos, Distributie Manager Spit Paslode Nederland, is vooral heel veel trots: "Ik moet zeggen, het is toch wel erg lekker wakker worden met zo'n prijs op zak! We zien het als een prachtige beloning voor het hele team.” Meer lezen over de reacties van Spit Paslode en het “geheime recept” achter de winst? Je leest het in het 8e nummer van TOOLZ magazine welke wordt uitgegeven door DESTIL Prolians in januari 2020.