Wiek De Laat Prolians bundelt krachten met AE&S

Wiek de Laat Prolians maakt bekend dat per 1 juli 2020 de firma AE&S officieel onderdeel is geworden van de onderneming. De overname sluit naadloos aan bij de groeiambities en activiteiten van Wiek de Laat Prolians. De expertise en kennis van AE&S is dan ook een zeer welkome toevoeging aan het portfolio.

 

Wiek de Laat neemt over

De afgelopen jaren is AE&S uitgegroeid tot een sterke speler in de markt voor toegangs- en beveiligingstechniek. Dankzij het brede productaanbod en de kenmerkende persoonlijke aanpak hebben zij aansprekende klanten in diverse segmenten aan zich weten te binden.

AE&S is geen onbekende partij voor Wiek de Laat Prolians. Vorig jaar was er al besloten om intensiever samen te gaan werken binnen verschillende projecten. De vervolgstap, na goede ervaringen van beide partijen, was te onderzoeken hoe deze samenwerking nóg verder verbeterd en uitgebreid kon worden. Een overname leek het beste te passen bij de visie en strategie van beide bedrijven.

De ideale combinatie!

De activiteiten van beide ondernemingen sluiten perfect op elkaar aan. Beide hebben ze ruime ervaring, kennis en expertise in huis. Ze delen dezelfde normen, waarden, klantbenadering en kwaliteitsvisie. Ingo Meijer, Algemeen Directeur bij Wiek de Laat Prolians vertelt: “Ik ben erg blij om AE&S te mogen verwelkomen. Met hun goede prestaties en een schat aan ervaring in de toegangs- en beveiligingstechniek, zullen ze bijdragen aan ons succes.” Dat de overname bijdraagt aan een grootse groeiambitie steekt Ingo dan ook niet onder stoelen of banken: “Met deze samenwerking kunnen we ons team en onze bedrijfsactiviteiten verder uitbreiden. Bovendien spelen we nog beter en sneller in op de kansen die voortkomen uit trends zoals verstedelijking en digitalisering in een groeiende markt.”

Over AE&S

Access Entrance & Security oftewel AE&S is een dynamisch bedrijf met uitgebreide ervaring op gebied van toegang- en beveiligingsoplossingen. Het bedrijf onderscheidt zich door vakkundigheid, expertise en oplossingsgerichte mentaliteit. Tot de opdrachtgevers behoren met name particulieren, zorginstellingen, bedrijven, VVE’s en woningbouw-verenigingen waarvoor zij 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar zijn.

Over Descours & Cabaud en DC Netherlands

DC Netherlands is de Nederlandse tak van het Franse Descours & Cabaud (D&C) dat bekend staat om haar acquisitie strategie. Ondanks dat D&C, dat inmiddels 230 jaar oud is, is uitgegroeid tot multinational overheerst de familiale sfeer. Het bedrijf is gespecialiseerd in de handel voor bouw en industrie met een omzet van meer dan €4 miljard. Vandaag de dag is Wiek de Laat Prolians, gevestigd in Veghel, een toonaangevende partner op het gebied van mechanische en elektromechanische toegangsoplossingen. Met meer dan 40 specialisten staan zij 24 uur per dag voor de klant klaar. Het bedrijf is een dochteronderneming van DESTIL B.V. dat sinds 2007 onderdeel is van het Franse Descours & Cabaud. Na de overname van DESTIL B.V. in 2007 opereert het nog steeds onder dit sterke merk in Nederland. Het Franse Descours & Cabaud acquireert vooral familiale bedrijven.