Al 25 jaar onder één dak met de Tricolores!

We blikken terug op een bijzondere, rijke geschiedenis

25 jaar geleden opende DESTIL een vestiging op een nieuwe locatie in Tilburg. En niet zomaar een locatie, nee! Wij hadden de eer een vestiging te mogen openen onder het dak van Willem II. Wie vraagt naar een kijkje in de geschiedenis van de vestiging krijgt al snel een map met allerlei krantenartikelen onder ogen. Zorgvuldig bewaard door de vestigingsmedewerkers. Want dat deze vestiging een rijke en vooral bijzondere geschiedenis heeft is geen verrassing.

De vestiging Tilburg-Zuid werd geopend om de klanten aan de ‘andere kant van Tilburg’ te bedienen. Met enkel een vestiging in Tilburg-Noord moesten sommige klanten namelijk dwars door Tilburg om hun materialen te bemachtigen. Dat was vanaf ’95 verleden tijd!

UitnodigingEen opening om nooit meer te vergeten

De officiële opening van de vestiging had heel wat voeten in de aarde. Op 3 december 1995 zou de opening van de nieuwe vestiging gevierd worden tegelijk met de wedstrijd Willem II – Ajax, waarvoor DESTIL kaarten had geregeld. Dit plan viel echter compleet in duigen toen de wedstrijd niet doorging vanwege politiestakingen. “We moesten als de bliksem alle klanten gaan bellen om ze te informeren, maar er zijn altijd mensen bij die je niet kunt bereiken. Ik ben toen naar de vestiging gegaan om hen op te vangen”, aldus René van Baest, de toenmalige vestigingsmanager. Het niet doorgaan van de wedstrijd was natuurlijk een enorme domper, maar het mocht de pret niet drukken. Op 14 januari 1996 ging de wedstrijd alsnog door, zijn alle klanten en relaties opgetrommeld en hebben de mannen er alsnog een klein feestje van gemaakt.

Nostalgie op en top

Om voortvarend van start te gaan werden er allerlei leuke initiatieven in het leven geroepen om klanten naar de nieuwe locatie te lokken. Zo werden er vroeg in de ochtend eieren met spek gebakken, samen met leverancier Hitachi (toen nog Hikoki). “Die gebakken-spek-lucht hing nog de hele dag in de winkel hoor”, grinnikt van Baest, “maar het werkte wel! Menig ‘concullega’ heeft deze ludieke actie destijds gekopieerd hoor!”

Over vreemde luchtjes gesproken. Wist je dat ze vroeger in Tilburg-Zuid de asbakken op de toonbank hadden staan? Er mocht in de winkel namelijk gewoon gerookt worden. Wanneer René erover vertelt verschijnt er een glimlach op zijn gezicht, “Zeker op ons kantoortje, waar Toontje en ik ook graag een sigaret opstaken zag het soms blauw van de rook en mocht Wim Willart, ook vestigingsmedewerker in Zuid, met ons ‘meerookte’. Aan het eind van de dag maakten we alle asbakken netjes schoon.”

Tonny Kemmeren, klanten kennen hem ook wel als ‘Toontje’, heeft ongeveer een jaar geleden het stokje overgenomen van René van Baest als vestigingsmanager van Tilburg-Zuid, maar werkt al sinds een half jaar na de opening in de vestiging in het Willem II stadion. Als we hem vragen waarom ‘zijn’ vestiging nu zo bijzonder is antwoord hij stellig: “de locatie is gewoon uniek, iedereen weet het te vinden en er is lekker veel parkeerplek voor de deur. In 1995 had niemand een navigatie, maar het Willem II stadion stond overal aangegeven, dus wisten ze ons altijd te vinden!”

Hoog bezoek

Zo ook Co Adriaanse. Trainer van Willem II van 1997 tot 2000. Hij had gereedschap nodig en klopte bij toenmalig eigenaar van ons toen nog hetende “Van der Schoot Tilburg BV” Gerrit van Eck aan. Co kwam even ‘winkelen’. Natuurlijk moest het allemaal voor nop zijn en laadde hij zijn hele kofferbak vol. Als tegenprestatie werd Co gevraagd een lezing te geven voor ons hele personeel. En zo geschiede!

Acties van de aartsvijand

Dat NAC en Willem II nogal de draak steken met elkaar weet iedereen. Maar lang niet iedereen weet dat onze vestiging soms ook verwikkeld raakte in het heetst van deze strijd. Zo werdenGrap NAC er in 2004 maar liefst 4500 luiers voor de deur van onze vestiging gedumpt door de supporters van NAC. Maar René en zijn personeel, allen toch ook wel fan van Willem II, waren niet voor één gat te vangen. Binnen no time hadden ze alle luiers in vuilniszakken gedaan en in het magazijn van de vestiging verstopt. Opgeruimd staat netjes! “Nog geen half uur later stond de pers voor de deur, die waren natuurlijk getipt over de actie, om te vragen of wij die luiers hadden gezien. Wij hielden ons van de domme. Maar toen ze een verdwaalde vuilniszak met luiers zagen, hadden ze wel door hoe de vork in de steel zat”, vertelt René met een grinnik. Maar daar lieten ze het niet bij hoor. Tonny vertelt verder: “We hebben toen een mail gestuurd naar alle collega’s dat wij 4500 luiers in ons magazijn hadden zitten en ze deze gratis konden komen ophalen. Wat een gekkenhuis was dat zeg!”

Een vestiging in een voetbalstadion is ook niet geheel zonder risico’s ondervonden onze collega’s op Zuid. “In mei hadden we een brand in de showroom door enkele vuurwerkfakkels van de Willem II supporters.” Vertelt Tonny. “Dat was even spannend, maar gelukkig is alles goed gekomen”.

Al 25 jaar is de vestiging van DESTIL in het Willem II stadion een waar begrip. Opgestart door Wim Willart en Tonny Kemmeren onder leiding van René van Baest is er menig klant al vele jaren te vinden in deze vestiging. Niet alleen voor de juiste materialen, maar ook voor een gezellig praatje, want ook daar houden de heren wel van! Wij feliciteren onze collega’s met deze mooie mijlpaal. Op naar de volgende 25!