Kan jij het geheim van Mystery Mountain aan?

Met 40 vestigingen worden wij dagelijks gebeld met de vraag of wij ons willen inzetten voor een goed doel. Helaas kunnen wij niet op al deze vragen positief antwoorden en moeten we keuzes maken. Maar waarop baseer je deze keuzes, waarom doneer je wel aan het ene goede doel, en niet aan het andere? En hoe kunnen we er dan toch zijn voor diegenen die dit het hardst nodig hebben?

Een aantal jaren geleden hebben we daarom besloten om ons voor een langere tijd te verbinden aan één goed doel; Stichting Orange Babies. Door zelf een evenement te organiseren, wilden we samen met klanten en leveranciers proberen om zoveel mogelijk geld op te halen voor Orange Babies. Dit evenement werd Expeditie Mont Ventoux, een vierdaagse sportreis waarbij deelnemers, na het inleggen van een bedrag, de Mont Ventoux 1, 2, 3 of zelfs 4 keer konden bedwingen met de racefiets, mountainbike of hardlopend. Een deel van het bedrag was voor het volledig verzorgde verblijf. Het overige bedrag werd gedoneerd aan Orange Babies. Alhoewel het evenement zeer succesvol was, was het na drie keer Expeditie Mont Ventoux tijd voor iets nieuws. Dit werd Mystery Mountain!

Mystery Mountain

Het principe van Mystery Mountain is gelijk aan Expeditie Mont Ventoux, alleen is de locatie tot een aantal dagen voor vertrek nog geheim! Super spannend dus. Wel is de zwaarte van de beklimming en het aantal hoogtemeters gelijk aan het beklimmen van de Mont Ventoux. Naast deelname op de racefiets kun je ook deelnemen als mountainbiker, hardloper of hiker*. Vooral het hiken maakt het evenement toegankelijker voor een groter publiek, omdat hier niet heel zwaar voor getraind hoeft te worden. Inmiddels hebben we ook van Mystery Mountain alweer twee succesvolle edities achter de rug. Het eerste jaar werden de deelnemers verrast met de Sella Ronda in Italië en ook vorig jaar ging de reis naar Italië. Toen werd de Passo Del Stelvio beklommen.

Stichting Winnen doen we samen

Een aantal jaren geleden hebben we de Stichting Winnen doen we samen (SDWS) opgericht. De stichting beschikt over een ANBI status. Hierdoor is je gift aan de stichting aftrekbaar. Eén van de voorwaarden om over de ANBI status te beschikken is dat de stichting zich voor minstens 90% inzet voor het algemeen nut. Door deelname aan Mystery Mountain, steun je het goede doel én ben je Maatschappelijk Verantwoord aan het Ondernemen. In totaal hebben we met de stichting de afgelopen jaren € 449.302,00 opgehaald door het organiseren van bovengenoemde evenementen.

Gaan wij dit jaar samen winnen voor het goede doel?

Ook dit jaar gaan we weer met vele bedrijven en leveranciers een mooie uitdaging tegemoet. En de locatie? Dat is weer een verrassing... Hoe spannend is dat! Tussentijds houden we je middels informatieavonden op de hoogte gehouden van de laatste informatie, trainingstips en berichten vanuit Orange Babies. En tijdens de gezamenlijke trainingen kan iedereen zijn niveau spiegelen. Wil je mee met ons op avontuur, meer weten of de stichting, of over ons evenement? Kijk dan snel op www.mysterymountain.nl.

Dit is een artikel uit TOOLZ, het magazine van DESTIL. Wil je TOOLZ twee keer per jaar (gratis) ontvangen, meld je dan hier aan.

 

23 maart 2017

Linda van Doorn - Organisatie Winnen doen we samen