Drie redenen waarom Mystery Mountain de ultieme sportuitdaging is!

Gastblog: Bart Veldhuizen, deelnemer Mystery Mountain

Voor het derde jaar op rij organiseert onze goede doelen stichting ‘Winnen doen we samen’ Mystery Mountain. Dit is een vierdaags sportevenement, waarvan de locatie tot 3 dagen van tevoren nog niet bekend is. Hierover schreven we al eerder een blog. In deze gastblog vertelt deelnemer Bart Veldhuizen zijn drie redenen waarom Mystery Mountain de ultieme sportuitdaging is!

Fietsen is echt mijn passie sinds een jaar of vijf. Elk jaar zoek ik een aantal fietsuitdagingen uit en aangezien ik vanuit mijn werk bij Hoenderdaal Fasteners het bedrijf DESTIL erg goed ken (DESTIL is een goede klant van ons) ben ik zeer betrokken geraakt bij het evenement Mystery Mountain.

Dit wordt voor mij alweer mijn derde deelname aan deze goede-doelen-actie voor Orange Babies. Ik ben samen met DESTIL inmiddels drie keer Mont Ventoux opgefietst, heb drie keer de Sella Ronda bedwongen en ik was er vorig jaar bij om drie keer de Stelvio omhoog te fietsen. En ik ga in 2017 weer graag mee op avontuur om weer heel veel hoogtemeters te maken op m’n racefiets. Mijn drie redenen om dit jaar weer deel te nemen zijn:

Fantastisch georganiseerd evenement:

Alles is helemaal perfect geregeld! Het is een weekend lang leven als een prof. Luxe hotel, lekker eten, leuke trainingsrit met begeleiding, sportmassages, en op de dag zelf word je helemaal verzorgt qua voeding onderweg. Op dit vlak is Mystery Mountain echt anders dan bijvoorbeeld een groot evenement als Alpe D'HuZes. Doordat er maar 75-100 deelnemers mee doen is er heel veel persoonlijke aandacht en is alles perfect geregeld! Ook de accommodatie was afgelopen jaar weer helemaal top. Ieder jaar hebben we in een perfect hotel of groepsverblijf overnacht. Alle maaltijden zijn inclusief en er zijn veel voorzieningen zoals zwembad, sauna en een bar.

Je steunt het goede doel:

Ik vind het persoonlijk belangrijk om me in te zetten voor een goed doel. Dat ik dit kan combineren met mijn hobby is natuurlijk helemaal super! Bij deelname aan Mystery Mountain steun je stichting Orange Babies. Ik vind het mooi om op deze manier stil te staan bij andere mensen die minder geluk in hun leven hebben gehad dan ik. Ik fiets deze dag weer een loodzware berg op, maar ik kies er zelf voor om zo af te zien. Kinderen met een HIV-besmetting in Afrika hebben er niet voor gekozen om af te zien. Ze krijgen deze ziekte vaak mee van hun moeder als ze zonder begeleiding en medicijnen op de wereld worden gezet. Stichting Orange Babies zet zich hier voor in en ik haal hier graag weer een mooi geldbedrag voor op. Daarnaast kun je eventueel een zelf gekozen goed doel steunen met een ANBI status. Zelf vind ik het maar lastig om (potentiële) donateurs uit te leggen dat je voor twee doelen geld ophaalt dus ik houd het bij Orange Babies. Daar is het hele evenement immers ook voor opgericht.

Persoonlijke uitdaging:

Ik fiets zelf vrij veel. Normaal gesproken fiets ik een avond in de week een kortere rit van 1 à 2 uur en 30-60 km en in het weekend fiets ik dan wat langer, zo’n 3 a 4 uur en ongeveer 100km. Zoals ik al aangaf zoek ik altijd een aantal fietsuitdagingen per jaar, door mij in te schrijven voor een evenement heb ik weer iets om naar uit te kijken.

 Bart Veldhuizen

 

Bart Veldhuizen, deelnemer Mystery Mountain

Bart neemt deel aan Mystery Mountain op de racefiets, maar deelnemen kan ook hardlopend, hikend, of op de mountainbiken. Dit jaar vindt Mystery Mountain plaats van 7 tot en met 10 september. Meer info: www.mysterymountain.nl.