Tim en Tom testen illbruck

Tim & Tom testen lijm van Illbruck

Tom en ik hebben nog een aantal klussen voor de zomer, een plantenbak maken voor bij de ingang van het kartcenter, een muurtje zetten bij de Escape room en een wasbak ophangen voor de jongens van de werkplaats. Materiaal genoeg om de lijmen van Illbruck te testen. Dit werd een race tussen ouderwets ‘lijmen’ en de nieuwe manier van lijmen met de Pu700 steen- en houtlijm. En om de strijdbijl te begraven, hingen we samen bij de werkplaats een wasbak op met de SP350 High Tack Lijmkit.

De Pu700 Steen- en Houtlijm heeft mij echt verrast. Deze lijm is toepasbaar voor het verlijmen van betonblokken, kalkzandsteen, cellenbeton, gipsblokken en natuursteen. De lijm is verpakt in handzame bussen van 880 ml, dus daar waar je normaal gesproken zware zakken mortel en allerhande gereedschap nodig hebt, kun je met deze lijm zowel binnen als buiten stenen verlijmen. Ook heel prettig vind ik dat je dankzij de Pu700 stofvrij kunt werken, geen water en stroom nodig hebt en aan het einde van de dag geen gereedschap hoeft schoon te maken, tijdbesparend dus! De lijm heeft een uitzonderlijk goede hechting, maar liefst 5x hoger dan traditionele mortel. En na 1 uur is de volledige hechtsterkte van 3,5 Newton per vierkante millimeter behaald en is de verlijming constructief belastbaar. Daarnaast is de lijm toepasbaar in alle weersomstandigheden, zelfs tijdens vorstperiodes.

De SP350 High Tack Lijmkit is uitermate geschikt voor het verlijmen van voorwerpen op verticale oppervlakken, dus die gebruiken we voor het ophangen van de wasbak in de werkplaats. Tom en ik hebben echt genoten van de vele voordelen: “Zo! Dit is chill. Geen geboor en geen elektriciteit nodig. Alleen goed aftekenen en lijmen maar! Met deze SP350 High Tack Lijmkit kun je van alles ‘vastplakken’, waar je anders moet boren. En dat gepiel met pluggen of ankers is ook niet meer nodig! Bovendien heeft de lijm een uitstekende hechting en is de lijm UV-, verouderings- en weerbestendig. Dit is de beste verwerkbare High Tack die er is!” Conclusie: deze producten zijn zeker Coronel-proof!

Ben je nieuwsgierig naar de test? Bekijk het filmpje: 

 

Meer Toolz?

Dit is een artikel uit TOOLZ, het magazine van DESTIL. Wil je TOOLZ twee keer per jaar (gratis) ontvangen, meld je dan hier aan.

Tim coronel

Tim Coronel