Ami Dom

Tim & Tom testen inbraakpreventie van AMI en DOM

Tom en ik houden van zekerheid. Dit keer wilden wij weten of ons sportcomplex inbraakveilig is. En hoe kun je dat het beste testen? Door bij jezelf in te breken. Ons doel: de kassa. In deze blog lees je of het ons lukt om binnen te komen.

Op een zondagochtend, gaan we op boevenpad om het hang- en sluitwerk te testen. Incognito uiteraard. De basis van een goede uitrusting is toch wel een koevoet en timmermansgereedschappen: hamer, tangen, schroevendraaiers en de boor- annex schroefmachine. Wat zeker niet ontbreken mag, is de pully-trekker. Het slot in de deur van de zij-ingang moet er als eerste aan geloven. Deze krijgen we wel heel makkelijk open. Er blijkt niet eens veiligheidsbeslag op de deur te zitten.

De tweede poging ligt een level hoger. Deze deur is beveiligd met veiligheidsbeslag. Met dezelfde uitrusting gaan we aan de slag, maar het duurt allemaal iets langer, want ik stuit op de cilinder. De tang past er niet op. Tom reikt de pullytrekker aan. Daarmee gaat de deur dus wel open. Dit gaat nog veel te makkelijk. We besluiten om in te gaan op het aanbod van DOM en AMI. We vragen of ze hun beslag en cilinders in onze deuren willen plaatsen en testen of het weer zo makkelijk gaat.

We doen een laatste poging. De klappen met de hamer worden fermer en de boor wordt vaker ingezet. Ook de pully-trekker wordt er weer bij gepakt. We geven onszelf nog 1 minuut om door het nieuwe antikerntrek-veiligheidsbeslag van AMI heen te komen. Het lukt ons niet en na een paar minuten geven we het op en proberen we de andere deur. De laatste poging heeft als obstakel de profielcilinder Diamant van DOM. Tom probeert de cilinder eruit te trekken. Hij boort nog een keer en stuit dan op de hardstalen brug. Dit is niet te doen. Teleurgesteld, want het is hen niet gelukt, maar tegelijkertijd opgelucht, want ze weten nu dat ze alle toegangsdeuren professioneel en goed kunnen beveiligen met AMI en DOM.

Profielcilinder Diamant van Dom 

Deze profielcilinder wordt vooral toegepast in speciale veiligheidsgebouwen en woningen met hoge veiligheidseisen. Diamant voldoet aan de hoogste eisen met betrekking tot bescherming en sluitcomfort. Dat is te danken aan een stalen sluitwerk met 21 roterende stalen schijven. Tot in detail is elk afzonderlijk component van materiaal tot en met sluitmechanismen synoniem voor onvoorwaardelijke kwaliteit. Enkele facetten van deze Diamant:

  • Hoogst mogelijke veiligheid & kwaliteit
  • Hoogst mogelijke sleutel-kopieerbescherming
  • Hoogst mogelijke boor- & kerntrekbeveiliging
  • Hoogst mogelijke bescherming tegen inbraak- en forceerpogingen
  • Standaard SKG-3 certifcering
  • Sluitveiligheidsklasse 6 volgens Din en 1303 04/2005

Kerntrekbeslag van Ami

Het beslag waarmee Tim en Tom flink aan de slag zijn geweest, heeft een speciale kerntrekbeveiliging-eenheid. Met het antikerntrek-veiligheidsbeslag van AMI wordt manipulatie van de profielcilinder door middel van kerntrekken voorkomen. Enkele ijzersterke kenmerken van dit beslag:

  • Voldoet aan de nieuwste PKVW-eisen
  • Voorzien van SKG-3
  • Kerntrekeenheid is instelbaar van 10 - 17 mm
  • Ruim assortiment leverbaar
  • Schilden van massief aluminium
  • Dikte buitenschild 15mm

Conclusie:

Je kunt de tijd nemen en heel je gereedschapskist meenemen, maar je komt met dit hang- en sluitwerk niet bij ons binnen. Ons is het - zelfs met professionele hulp achter de schermen - niet gelukt. Dus als jullie die kassa willen? Pech gehad. Inbraak- én Coronel-proof!

Tim coronel

Tim Coronel