Voorkom een tekenbeet, bescherm jezelf!

Wist je dat uit onderzoek van het RIVM is gebleken dat het aantal tekenbeten in 10 jaar tijd met ruim 30% is gestegen? Ieder jaar worden er ruim 1,5 miljoen tekenbeten geregistreerd in Nederland. Veel hè! Zo’n 15% van de Nederlanders is in de voorgaande 5 jaar door een teek gebeten is, terwijl dit in 1996 nog maar 6% was. In juni en juli piekt het aantal tekenbeetmeldingen flink. Wees er dus op tijd bij en bereid je voor op het tekenseizoen door jezelf goed te beschermen tegen deze vervelende beestjes.

anti bugs in je systeem

Eén op de 5 tekenbeten wordt in stedelijke gebieden opgelopen, dat zijn ruim 300,000 tekenbeten per jaar, dus het is helemaal niet zo onwaarschijnlijk dat ze je te grazen nemen terwijl je bezig bent op de bouwplaats. Bovendien worden volwassenen het vaakst gebeten op de benen. Goede bescherming van vooral je benen is dus essentieel. Daarom ontwierp leverancier Bata Industrials exclusieve teken-werende sokken.

Anti bug sokken

Bata anti bug werksokken

Anti-Bug werksokken | de sok die insecten weert

De Anti-Bug werksokken van Bata zijn anatomisch gevormde van koel katoen en cellulose met Cell Solution® Protection vezels. De sok beschermt de voeten en onderbenen tegen vervelende teken- en muggenbeten en nog belangrijker tegen de infectieziekten die deze beten kunnen veroorzaken. Dankzij het antibacteriële zilver krijgen zelfs nare geurtjes geen kans. De perfecte sok dus voor iedereen die in de buitenlucht werkt.

De Cell Solution® Protection technologie is een gepatenteerde technologie waarbij de insecticide permetrine is verwerkt in de vezel. Het verlamt en doodt insecten na enkele minuten dat ze zich op je been bevinden. De stof blijft tot wel 100 wasbeurten werkzaam.

Deze Anti Bug sok is getest en goedgekeurd volgens de Duitse leger richtlijnen TL8305-0331 en is dan ook niet schadelijk voor de mens bij het dragen op de huid.

Toch een tekenbeet?Wat moet ik doen als ik een tekenbeet heb?

Onverhoopt toch gebeten door een teek? We loodsen je door de stappen heen om zo goed en adequaat mogelijk te kunnen handelen:

  • Verwijder de teek zo snel mogelijk! Hoe langer de teek in je huid zit, hoe groter de kans dat hij ziekteverwekkers overdraagt;
  • Gebruik géén alcohol, jodium, olie, zeep of andere middelen vóórdat je de teek verwijdert;
  • Pak de teek met een puntig pincet zo dicht mogelijk op de huid bij de kop vast en trek hem er rustig uit. Als een stukje van de kop achter blijft is dat ongevaarlijk. Dat komt er vanzelf uit, net als bij een splinter. Gebruik je een andere tekenverwijderaar? Volg dan de bijgeleverde gebruiksaanwijzing.
  • Ontsmet pas na verwijdering van de teek het beetwondje met 70% alcohol of jodium.
  • Schrijf de datum en de plaats op je lichaam waar je gebeten bent op een briefje.

Vergeet niet: Met een paar goede sokken verminder je het risico op teken- en muggenbeten. Het beschermt, maar het geeft geen 100% garantie. Het blijft belangrijk om je lichaam en kleding na binnenkomst goed te controleren op teken! De Anti-Bug sokken scoor je hier:

Anti-teken sokken.