Nieuw: HAVEP Tricot

De vraag naar tricot is de laatste tijd enorm toegenomen. Een outfit wordt namelijk pas echt compleet als ook een basis item zoals een t-shirt of sweater is afgestemd op de rest van de werkoutfit. Je werkkleding is tegelijk ook je visitekaartje, toch?

Goed nieuws, want de HAVEP collectie is uitgebreid met diverse nieuwe tricot items!

Deze hoogwaardige lijn is niet alleen kleurvast en bestand tegen pilling, maar ook een duurzamere keuze door het gebruik van gerecycled polyester en duurzamer katoen. Met zes verschillende soorten bovenkleding, allen verkrijgbaar in zes kleurstellingen, is er voor ieder wat wils. Een outfit compleet maken doe je in een handomdraai, want de producten zijn uit voorraad leverbaar en het design is qua kleurstelling perfect afgestemd op onze Workwear lijnen Attitude en Shift.

Voor een overzicht van de verschillende tricot items en de beschikbare kleuren bekijk hieronder de HAVEP tricot brochure.

Wil je graag meer weten over de totstandkoming van deze collectie, Lees dan vooral verder. 

Nieuw: HAVEP-tricots

Met de komst van de tricot-lijn van HAVEP voldoet de kledingfabrikant aan een lang gekoesterde wens van veel bedrijven. Naast het feit dat zij hun werknemers graag in kwalitatief goede werkkleding zien, is het ook wel fijn als de kledingstukken een beetje matchen. Het oog wil immers ook wat. De HAVEP-tricots voldoen ruimschoots aan beide eisen met hoogwaardige outfits van artikelen die volledig op elkaar zijn afgestemd. En ze komen in liefst zes verschillende kleuren.

Ontwerp

Omdat de t-shirts, polo’s en polo-sweaters zo in de smaak vielen, peilde HAVEP onder haar klanten waar nog meer behoefte naar was. Een uitbreiding van de collectie was het unanieme antwoord. En dus zijn de full-zip, half-zip en longsleeve inmiddels toegevoegd aan de collectie. Daarmee komt het aantal soorten bovenkleding dus op zes te liggen. Uitgangspunt bij alle nieuwe ontwerpen was dat ze op alle vlakken (kwaliteit, duurzaamheid, uiterlijk) zouden passen bij de kwaliteitshoge kleding die HAVEP reeds produceerde.

Kwaliteit

Om de kwaliteit van de HAVEP-tricots te waarborgen zijn alle ontwerpen in een vroeg stadium getest om te kijken of deze voldoen bij bepaalde werkzaamheden. Zo ontwierp HAVEP onder meer een tricot voor ambulancepersoneel, logischerwijs een beroepsgroep die zeer hoge kwaliteitseisen stelt. Wie werkt met mensen met open wonden, kan natuurlijk geen kleding dragen waar pluisjes van afvallen (pilling). Ook de slijtvastheid is een belangrijk aandachtspunt, net als de pasvorm.

Herkenbaarheid

Naast dat kleding functioneel moet zijn en lekker moet zitten, is het ook belangrijk dat je erin gezien mag worden. Voor jezelf en voor de uitstraling van je bedrijf. Daarom heeft HAVEP gekozen voor een uniforme moderne stijl die toch aansluit bij de eerder uitgebrachte lijnen. De zes beschikbare kleuren zagen we eerder terug in de Attitude- en SHIFT-lijn. En ook de voor HAVEP zo kenmerkende rechte lijnen en hoeken zie je terug in de Tricot-lijn. Dit geeft de drager zowel een herkenbare als een stoere uitstraling.

Materialen

Bij elke lijn die HAVEP uitbrengt probeert het bedrijf net weer wat duurzamere grondstoffen te gebruiken. In het geval van de tricot-lijn is gekozen voor duurzamer katoen en gerecycled polyester. In tegenstelling tot de meeste andere doeken die HAVEP produceert is de stof gebreid in plaats van geweven, waardoor deze luchtig, soepel en zacht aanvoelt. Daarbij wordt gebruik gemaakt van draden die zijn gesponnen uit lange vezels. Deze zijn sterker, slijtvaster en krimpen minder. Ook zijn ze beter wasbaar. De producten uit de tricot-lijn zijn zeker wasbaar op 60 graden Celsius, maar tests wijzen uit dat hogere temperaturen in de meeste gevallen ook geen probleem zijn.

Duurzaam

De nieuwe tricot-lijn van HAVEP bestaat dus voor de helft uit gerecycled polyester. Hiermee helpt het bedrijf de afvalberg in Nederland te verminderen. Immers: 85% van alle oude werkkleding komt doorgaans op die berg terecht. In plaats daarvan geeft HAVEP deze grondstoffen liever een nieuw leven. De katoen komt uitsluitend van boeren die op een duurzame manier katoen telen en zijn aangesloten bij het Better Cotton Initiative (BCI). Het doel is dat deze katoenleveranciers vanzelf het predicaat biologisch katoenboer krijgen. Het duurt echter zo’n 3 jaar voor de grond volledig schoon is van bestrijdingsmiddelen en chemicaliën. Op dit moment is slechts 1% van de katoen wereldwijd biologisch, maar door via HAVEP de duurzame boeren te steunen, moet dit op termijn steeds meer worden.