Waterdichte VS Waterafstotende werkschoenen

Niets is vervelender dan natte voeten tijdens het werk. Twijfel je tussen waterafstotende en waterproof werkschoenen? In dit artikel leggen wij je de verschillen uit.

Waterproof of waterafstotend

Wat is het verschil tussen waterafstotende en waterdichte werkschoenen?

Alle S3 schoenen zijn waterafstotend – dat is namelijk een vereiste van de S3 normering. Waterafstotend betekent dat spatten water je werkschoenen ten minste 60 minuten lang niet binnendringen. Dat is handig wanneer je op je werk zo nu en dan met water te maken hebt. Voor de meeste werkzaamheden zijn waterafstotende schoenen dus echt wel voldoende.

Je hebt pas echt waterdichte werkschoenen nodig als je vaak langere tijd in de stromende regen staat of veel op natte ondergronden werkt. Waterproof werkschoenen, zoals de Redbrick Hydratec modellen, hebben een waterproof membraan. Zo houd je gegarandeerd droge voeten! Mits het water niet van de bovenkant je schoenen in loopt.

Voordelen van Redbrick’s waterafstotende werkschoenen

Je zou denken dat waterproof altijd beter is dan waterafstotend. Toch hebben waterafstotende werkschoenen diverse voordelen. We lichten er een paar uit!

1. ADEMEND VERMOGEN

De waterafstotende schoenen van Redbrick zij ademend. Dit betekent dat de schoenen zweet afvoeren en je voeten droog blijven. Zo krijg je minder snel warme voeten of zweetvoeten. Bovendien blijven de schoenen hierdoor zelf erg lang fris. Als een werkschoen niet ademend is, kunnen je voeten erg warm worden. Hierdoor gaan je voeten zweten en opzwellen, wat ervoor zorgt dat je werkschoenen minder comfortabel zitten.

2. LICHTGEWICHT

De waterafstotende werkschoenen van Redbrick zijn erg licht vergeleken met saaie lompe kisten van andere merken. Hierdoor loop je veel lekkerder. Zeker bij beroepen waar je veel moet lopen is dat belangrijk. Ook verklein je de kans op blessures en blaren als je lichte schoenen draagt.

Wanneer kies je waterproof werkschoenen?

Alle werkschoenen van Redbrick binnen de S3 veiligheidsklasse zijn waterafstotend, maar soms is dat niet voldoende. Werk je bijvoorbeeld in een haven of in de agrarische sector? De kans is dan groot dat je vaak met je voeten in het water staat. Een waterafstotende werkschoen is dan vaak niet voldoende. Gelukkig heeft Redbrick speciaal voor die groep ook een aantal waterdichte modellen.

Je voeten zijn dus niet alleen beschermd tegen allerlei gevaren, maar blijven ook nog eens droog. Bekijk de collectie en kies je waterafstotende of waterdichte S3 werkschoenen. Heb je geen waterdichte werkschoenen nodig? Overweeg dan een S1P model. Deze zijn niet waterafstotend, maar vaak gemaakt van lichtere materialen. Ideaal als je binnen werkt bijvoorbeeld!

Hulp nodig bij de keuze van de juiste werkschoen?

Neem contact op met onze afdeling safety via safety@destil.nl of kom langs bij één van onze vestigingen