Hoe creëer je een stijlvolle en veilige voordeur?

Een stijlvolle voordeur die ook veilig is. Dat wil iedereen! De voordeur is het visitekaartje van het huis, maar vaak wordt het voordeurbeslag niet meegenomen in de uitstraling van de deur. Zonde, want deurbeslag passend bij de stijl van je voordeur geeft juist een dé mogelijkheid om uniformiteit te creëren in de stijl van een woning. Van buiten naar binnen. Daarnaast heeft veiligheidsbeslag natuurlijk een praktische functie: het buitenhouden van ongenode gasten. Intersteel heeft alle benodigdheden om deze twee eigenschappen van de voordeur met elkaar te rijmen. We delen graag een paar simpele tips, zodat je de juiste keuze maakt om een stijlvolle en veilige voordeur te creëren.

Intersteel veiligheidsbeslag tips

Kies voor voordeurbeslag in de stijl van de woning

Intersteel heeft een enorm aanbod als het gaat om veiligheidsbeslag in verschillende stijlen. Hierdoor creëer je nu één lijn in je woning, van buiten naar binnen. Ga je voor landelijk en klassiek? Ga dan voor messing veiligheidsbeslag. Messing, of geelkoper, is goudkleurig en kan op basis van de uitvoering verschillende uitstralingen hebben. Van glanzend gelakt tot donker getrommeld. Wordt het toch vintage of retro, dan adviseren we de kleur mat zwart. De populairste kleur van dit moment. Mat zwart geeft een stoere uitstaling en combineert goed met veel andere kleuren. Voor mensen met een moderne en strakke stijl is er voordeurbeslag in geborsteld roestvast staal. Dit materiaal heeft een matte uitstraling vanwege de geborstelde structuur.

Denk verder dan alleen het veiligheidsbeslag

De eerste gedachte bij voordeurbeslag denk je vast aan veiligheidsbeslag op schild of een voordeurknop in combinatie met een veiligheidsrozet. Echter is het begrip veel breder dan je denkt. Ook huisnummers en -letters, deurbellen en brievenbussen + tochtweringen voor aan de binnenkant van de deur bieden de mogelijkheid om je voordeur precies aan te passen naar jouw smaak. Zorg bij het uitkiezen van het beslag dat je de kleur en vorm van het beslag op elkaar afstemt, dus geen rechthoekige brievenbus en een ovale deurbel. Zodoende creëer eenheid in de uitstraling van je voordeur.

Intersteel voordeurbeslag

Waar moet je op letten bij veiligheidsbeslag?

De stijl van veiligheidsbeslag is belangrijk, maar zoals je weet is het net zo van belang om te kijken naar de maatvoering en de mate van inbraakwerendheid. Bij voordeurbeslag op schild, heb je de keuze uit verschillende profielcilindergat maten. Wij hebben de meest voorkomende profielcilindergat maten 55 mm, 72 mm en 92 mm.

SKG keurmerk uitleg

Om de mate van inbraakwerendheid aan te geven bij deurbeslag geeft Stichting Kwaliteit Gevelbouw (SKG) een keurmerk af. Gecertificeerde producten krijgen een classificatie in sterren. Het aantal sterren (1 t/m 3) geeft aan in hoeverre het product inbraakwerend is. Heeft het veiligheidsbeslag een SKG keurmerk met drie sterren? Dan gaat het om extra zwaar inbraakwerend deurbeslag. Kies vooral beslag met kerntrekbeveiliging. Dit is tegenwoordig de populairste inbraakmethode, waarbij inbrekers de cilinderkern uit het slot trekken.

Hulp nodig bij het kiezen van veiligheidsbeslag voor je voordeur of wil je het Intersteel assortiment even van dichtbij bekijken? Kom langs bij één van onze vestigingen of neem contact op met interieur@destil.nl we helpen je graag verder.

Intersteel logo 

Deze blog is geschreven in samenwerking met Intersteel