Betonschroeven, ook wel tapankers genoemd, zijn een geliefd item in de bouw. Het ankertype brengt een enorm gemak met zich mee, doordat men enkel een gat hoeft te boren om vervolgens het anker met een slagmoersleutel te plaatsen. Daarnaast  kun je het anker inzetten voor doorsteekmontage, oftewel je kunt het anker direct door het aanbouwdeel heen monteren.

fischer betonschroef

Deze constructieve ankers zijn ETA gecertificeerd voor toepassing in beton. Uiteraard zijn er andere ondergronden denkbaar, echter zonder ETA certificering.

De fischer Betonschroef FBS II HEAVY METAL in beton.

De krachtige betonschroef voor absoluut installatiegemak De fischer Betonschroef FBS II is ongeëvenaard snel te monteren in beton én herbruikbaar! Dankzij de speciale geometrie en de gepatenteerde zaagtanden voorzien van ‘ultra cutting technology’ snijdt de draad diep in de ondergrond en kunnen nóg hogere belastingen per ankerpunt opgenomen worden. De FBS II beschikt over een goedkeuring voor diamant geboorde gaten en is daarnaast goedgekeurd voor seismische toepassingen.

  • De FBS II hoeft minder diep in gedraaid te worden om een zelfde uittrekwaarde te behalen. Dus: minder diep boren en nóg sneller monteren.
  • De FBS II is goedgekeurd voor diamant geboorde gaten.
  • De FBS II is leverbaar in verschillende (kop)uitvoeringen: zeskantkop met aangeperste ring, cilinderkop, een kop met metrisch binnendraad of metrisch buitendraad en een verzonken kop.
  • De FBS II voldoet aan ETA optie 1 voor gescheurd beton en daarnaast seismische belastingen in de categorie C1. Door toepassing van de seismische ring en fischer injectiemortel is dit anker ook seismisch C2 goedgekeurd.
  • Het meermalig stellen van het aanbouwdeel valt eveneens binnen de goedkeuring.
  • De zeskantkop met aangeperste ring is voorzien van vertanding, resultaat: een betrouwbare en veilige bevestiging.

In tegenstelling tot de meeste andere ankers mag de FBS II meerdere keren gebruikt worden, mits ze niet volledig door de controlehuls passen. Wanneer het anker zonder enige weerstand door de controlehuls geduwd kan worden, dan is deze niet meer geschikt voor hergebruik.

Naast het gebruik van de FBS II in vol beton, kan de FBS II met diameter 6 ook volgens ETA worden toegepast in kanaalplaatvloeren. Het is daarmee de enige in zijn soort. Bijkomend voordeel van de FBS II is dat deze over een stelmogelijkheid beschikt. Het anker mag volgens ETA na montage nog 2 cm gelost worden om het aanbouwdeel te stellen. Dit is een uitzonderlijke optie in de markt. Het grote voordeel is natuurlijk dat er zeer snel gemonteerd kan worden en, indien nodig, het aanbouwdeel nog op juiste hoogte of plaats gesteld kan worden. Belangrijk is wel dat er een juiste machine wordt gebruikt om de betonschroeven te plaatsen. Een te lichte slagmoersleutel zal vaak vastlopen wanneer de FBS II voor de helft tot driekwart in het boorgat zit.

Fischer betonschroef  FBS IIFischer betonschroeven FBS II varianten

De betonschroef mag ook worden toegepast in een seismische omgeving, echter zal daarbij dan de seismische Vulring FFD icm Injectiemortel FIS V gebruikt moeten worden. Op deze manier kan, volgens de richtlijnen van het constructief seismisch verankeren, de ruimte tussen het anker en het doorvoergat opgevuld worden.

Er zijn diverse uitvoeringen beschikbaar voor de beton-, hout- en staalbouw, maar er zijn ook betonschroeven met binnen of buitendraad die van zeer grote meerwaarde zijn in bijvoorbeeld de installatiebranche.

Bekijk hier ons assortiment betonschroeven