Een werkschoen die helemaal perfect past? ERGO-ACTIVE 2.0 is het antwoord!

Bredere, smallere, grotere of juist kleinere voeten? De Ergo-Active 2.0 veiligheidsschoen vormt zich naar jou!

Elten ergo active

Na vele jaren van intensieve samenwerking met wetenschappers is er nu eindelijk de perfecte passende werkschoen. Het Ergo-Active systeem biedt drie verschillende pasvormen voor de meest voorkomende voettypen. Oftewel de schoen: past individueel, geeft de voet steun, zorgt voor draagcomfort. Verkrijgbaar vanaf maatje 36!

Verschillende pasvormen

Waarom Ergo-Active?

Elke voet is anders. Je kunt dezelfde schoenmaat in de lengte hebben als jouw collega, maar laat jouw voet nou net iets breder of veel smaller zijn dan gemiddeld. Koop je dan precies dezelfde werkschoenen, dan is de kans groot dat deze schoenen veel te strak zitten of juist veel te los met pijnlijke of schuivende voeten als gevolg. Niet fijn! Jij denkt, ze zitten iets te strak dan pak ik toch een maatje groter? Niet doen, want met een grotere werkschoen ligt struikelgevaar op de loer. De oplossing? Eltens aangepaste breedtesysteem, waardoor iedereen een passende werkschoen heeft in de lengte én de breedte. Hoe dat zit lees verder..

"3 voettypes x 3 loopzolen x 2 veiligheidsneus breedtes =
het Ergo-Active assortiment!"

Ontworpen voor beweging

Bij de ontwikkeling van Ergo-Active zijn de onderzoekers van Elten net een stapje verder gegaan dan slechts het meten van de voeten bij stilstand. Want wat blijkt nou, tijdens beweging verandert de breedtemaat van je voet in lengte van de voet en de omtrek van de achterkant van de voet. En aangezien jij op de bouw de hele dag van hot naar her loopt is dat beste een belangrijke factor.

Met deze kennis zijn er drie nieuwe pasvormen ontwikkeld, kun je nu kiezen uit twee verschillende breedtes voor de veiligheidsneus en zijn er drie verschillende loopzolen om het model passend te maken.

Drie buitenzolen

Multicolor TPU

De Multidcolor TPU is dé zool voor werkplekken met evenveel sta- en loopactiviteiten. Met zijn vier draaipunten, heb je maximale grip tijdens het lopen, maar wordt je niet afgeremd bij een draaibeweging.

Geschikte modellen: Anthony red Easy, William blue

De PU indoor/outdoor zool

De PU indoor/outdoor zool is er voor degene die nagenoeg evenveel binnen als buiten werkt. De schoen is verkrijgbaar met of zonder TPU overkap (beschermneus), afhankelijk van of je extra bescherming tegen slijtage nodig hebt voor knielende activiteiten.

Geschikte modellen: Matthew, Daniel, Mason Pro

De RUBBER indoor/outdoor

zool Door het grof rubberen materiaal en een profieldiepte van 4,5 mm, is deze indoor/outdoor zool geschikt voor binnen- en buitenactiviteiten die een zeer robuuste schoen vereisen. Zoals een bouwterrein.

Geschikte modellen: Mason Pro RU

Twee soorten beschermneuzen

Met twee verschillende beschermneus varianten biedt je ook het voorvoetbereik voldoende ruimte voor de tenen en zijn het maken van orthopedische aanpassingen voor de inlegzolen mogelijk.

De inlegzool: comfort is individueel

Ieders voet is anders. Om de vorm van de voet optimaal te ondersteunen, heeft Eltens Ergo-Active 2.0-serie een inlegzool met ondersteuning van de lengterichting van de voetboog. Dit zorgt voor een goede demping en een gelijkmatige gewichtsverdeling, wat pijn en drukpunten helpt te verlichten. Je voeten zijn comfortabel zacht ingebed, worden minder snel moe en ook je rug vangt minder klappen op door verbeterde demping.

De juiste pasvorm?