Formani deurbeslag met PVD coating.

PVD Mat zwart deurbeslag voor binnen én buitendeuren.

Wanneer je samen met je klant de keuze maakt voor ‘architectural hardware’ zoals deurbeslag, raambeslag en meubelbeslag is het belangrijk om na te denken over een aantal factoren. Een van deze factoren is uiteraard het design en de juiste kleur, maar heb je ooit nagedacht over een PVD coating? Wij leggen je uit waarom ook dit iets is om te overwegen. PVD staat voor Physical Vapour Deposition. Tijdens dit proces wordt er een toplaag aangebracht over het basismateriaal van alle Formani producten. De temperaturen van dit proces lopen op tot wel 500 graden Celsius. De PVD coating is superdun én tegelijkertijd enorm sterk. Hierdoor krijg je een toplaag die veel sterker is dan de ondergrond. De Formani producten zijn hierdoor beter beschermd tegen invloeden van buitenaf!

PVD verlengt de levensduur van de Formani producten.

De PVD toplaag beschermt jouw nieuwe beslag tegen bijvoorbeeld corrosie en slijtage. De kwaliteit gaat sterk omhoog en daarnaast hebben de producten ook nog eens een langere levensduur. Ondanks dat geen enkel beslag op lange termijn krasvrij is zijn de Formani beslagen hier wel beter tegen bestand.

In weer en wind: de PVD coating beschermd onze producten!

Voordeuren, tuindeuren en andere buitendeuren worden blootgesteld aan verschillende weersomstandigheden, zeker in Nederland. Denk hierbij aan zaken als UV-straling en regen. De PVD toplaag beschermt het product tegen invloeden van buitenaf. Geen enkel product is uiteraard onderhoudsvrij, maar het de PVD coating zorgt wel voor minder onderhoud.

Ook duurzaam en milieuvriendelijk.

Vanwege de topkwaliteit van de coating zal je al gauw denken dat het proces niet erg milieuvriendelijk is. Niets is echter minder waar: er komen geen schadelijke gassen of stoffen vrij en er vindt geen verspilling plaats. Daarnaast is en blijft roestvast staal met een PVD coating recyclebaar.

Beschikbaar in jouw favoriete kleuren.

De techniek voor het aanbrengen van de toplaag wordt al langere tijd toegepast waardoor er inmiddels ook gebruik wordt gemaakt van gekleurd PVD. Jouw beslag is daarom ook beschikbaar in matzwart, matgoud of koper! Hierdoor behoud je de uitstraling van roestvast staal en is jouw deurbeslag toch voorzien van de beschermende toplaag. We zien dat zwart deur-, raam-, en meubelbeslag enorm geliefd is. Je ziet deze trend dan ook vaak terugkomen in verschillende interieur- en exterieurstijlen. De groeiende vraag naar de zwarte toplaag houdt Formani dan ook bezig; een zwarte toplaag is namelijk niet zomaar toe te passen. Matzwart is dan ook de nieuwste innovatie van Formani.

In het kort.

De PVD-technologie neemt door de grote sprong voorwaarts dus een aantal duidelijke problemen weg. Voor een paar centen meer heb je een prachtige prijs-kwaliteit verhouding. Of de PVD coating perfect is voor jou en per project anders. Voor buiten raadt Formani zeker de innovatieve toplaag aan.

 

Bekijk hier onze PVD collectie

 

Gastblog - Formani