Ga je aan de slag met schuifdeuren?

Wij hebben de perfecte schuifdeursystemen en afwerking voor jouw project!

Intersteel schuifdeursystemen

De authentieke schuifdeur, ook wel barndoor genoemd, is niet meer weg te denken uit woon-, werk- en kantoorruimtes. De vervanger van de standaard binnendeur geeft ruimtes direct een industriële, landelijke of een chique look. Dat niet alleen. Je kunt met gemak ruimtes splitsen en door het ontbreken van een draaicirkel, bespaar je ook nog eens ruimte. Erg praktisch!

Jij als vakspecialist maakt als geen ander de mooiste houten, metalen of glazen deuren, maar weet dat aan de basis van elke schuifdeur een goed schuifdeursysteem niet mag ontbreken. Wij hebben in ons assortiment de perfecte oplossing, die voldoet aan alle eisen die een klant maar kan stellen.

Stel jezelf de volgende drie vragen en maak je schuifdeur compleet.

1. Welke stijl zoekt de klant? Robuust, industrieel of klassiek

Het materiaal en de afwerking van de schuifdeur bepaalt de uitstraling. Gaat de klant voor staal en een meer industriële look of willen ze zich in landelijke sferen begeven en kiezen ze voor een houten schuifdeur? Voor iedere stijl en elk soort materiaal heeft Intersteel een passend schuifdeursysteem. De systemen komen in een universeel toepasbare zwarte poedercoating, in geborsteld rvs of kennen een roestige antieke uitstraling. Er is keuze uit acht verschillende designs en twee montagevarianten, namelijk aan de bovenkant of aan de voorkant van de deur. Met een maximum draagkracht van 100 kg kun je vrijwel iedere deur tot schuifdeur omtoveren.

 Schuifdeursystemen

2. Voor welke toepassing gebruik je de schuifdeur?

Voor welke toepassing ga je de schuifdeur gebruiken en hoe groot is de opening die je moet overbruggen? Gebruik je ‘m om de wc af te sluiten dan zul je aan één rails genoeg hebben. De standaard rail die in de set wordt geleverd, is 2 meter lang (2 x 100 cm) en geeft de mogelijkheid om een schuifdeur van 1 meter breed volledig te laten openen. Moet je een grotere ruimte overbruggen om bijvoorbeeld ruimtes in kantoorpanden of de woonkamer af te sluiten dan is er een speciale uitbreidingsset. Aan de standaard rails kunnen er extra rails gekoppeld worden, zodat deuren verder open kunnen schuiven of meer deuren aan een rails gehangen kunnen worden. Een smaakvolle middensluiting wordt hiermee mogelijk. Elke set bevat, naast de rails en twee hangrollen, twee deurstoppers, twee afstandhouders voor op de deur, een vloergeleider en bevestigingsmateriaal.

De finishing touch met grepen en knoppen
3. Hoe maak ik ‘m compleet – the finishing touch

Maak de schuifdeur tot één geheel met bijpassend deurbeslag. Open en sluit de schuifdeuren in stijl en monteer handgrepen of schuifdeurkommen. Deze zijn beschikbaar in diverse modellen, uitvoeringen en kleuren. Ga je voor een zwart, strak, blokmodel of past een klassiek gouden deurkruk met gewelfde vorm beter? Je kunt alle kanten uit. Ook biedt Intersteel een sluitvertrager aan. Hiermee zorg je voor een soepele geleiding van de schuifdeur en voorkomt beschadigingen.

Nu je deze vragen hebt beantwoord zul je ongetwijfeld de eyecatcher van de ruimte maken.