De geschiedenis van DESTIL gaat terug tot 1865, toen ijzergieterij Van der Schoot werd opgericht. Uit de ijzergieterij is een innovatieve technische handelsonderneming ontstaan voor bedrijven die actief zijn in bouw en industrie. 

Sinds augustus 2007 maakt DESTIL deel uit van de Franse multinational Descours & Cabaud Group. Een samenwerking met meerwaarde voor onze afnemers. We hebben direct toegang tot internationale kennis en expertise en volgen de wereldwijde marktontwikkelingen op de voet. Bovendien profiteren we van schaal- en inkoopvoordelen en kunnen we internationale afnemers in heel Europa van dienst zijn.

DESTIL BV is met 50 vestigingen, waarvan 32 DESTIL vestigingen en 500 medewerkers één van de leidende partijen in Nederland. In de 150 jaar van ons bestaan hebben we altijd een eigen koers gevolgd en op geheel eigen wijze de markt benaderd. Wij werken continue aan de relatie met onze afnemers en leveranciers. Uit 150 jaar ervaring weten wij dat alleen het streven naar beter ervoor zorgt dat je scherp blijft. Niet voor niets hanteren wij al jaren de slogan: Winnen doen we samen.

winkel van vd schoot - heuvelstraat