Veiligheidsschoenen voor de bouw

ELTEN staat bekend om zijn innovatieve veiligheidsconcepten specifiek gericht op de werkomstandigheden waarin de schoenen gebruikt worden. Voor de bouwsector hebben wij verschillende innovaties en speciale technieken ontwikkeld die de drager beschermen of extra ondersteunen tijdens hun werkzaamheden.

Elten voor de bouw

Robuuste S3 veiligheidsschoenen voor heren en dames

De zware jongens onder de veiligheidsschoenen; dat zijn onze robuuste schoenen voor de bouw. De duurzame materialen zijn slijtbestendig en gemakkelijk te reinigen. Uitermate geschikt voor de zware werksituaties door de penetratiebescherming, beschermneus en de extra opties zoals brede pasvorm, innovatieve sluitingen en optimale demping.

Robuuste S3 veiligheidsschoenen voor heren:

Robuuste S3 veiligheidsschoenen voor dames:

Voor vrouwen hebben wij speciaal op de vrouwenpasvorm afgestemde robuuste veiligheidsschoenen. Hierdoor kunnen wij de perfecte pasvorm garanderen, zorgen voor goede bescherming en hoeven vrouwen niet langer een kleinere heren veiligheidsschoen te dragen.

Waterdichte veiligheidsschoenen met ademend vermogen

Veiligheidsschoenen die geen goed schoenklimaat bieden zorgen al snel voor complicaties en beperken het draagcomfort. Zodra onze voeten te warm, te koud of nat worden, ontstaan er klachten. Dit kan onze gezondheid en concentratievermogen beïnvloeden. GORE-TEX schoenen zijn waterdicht en behouden hun ademende vermogen waardoor je geen zweetvoeten krijgt en het draagcomfort optimaal blijft. Voor iedereen, onder alle weersomstandigheden en gedurende de gehele levensduur van het product.

Veiligheidsschoenen voor de bouw met GORE-TEX ALL WEATHER MEMBRAAN

Wij hebben verschillende robuuste veiligheidsschoenen voor de bouw met het GORE-TEX ALL WEATHER MEMBRAAN. Dankzij de geringe isolatie zijn schoenen met GORE-TEX Performance Comfort uitermate geschikt voor outdoor werkzaamheden bij normale tot koude temperaturen.

Veiligheidsschoenen met winter membraan.

Schoenen met GORE-TEX Insulated Comfort zijn met name geschikt om in te zetten bij regen, sneeuw en kou. De voeten hebben zelfs bij temperaturen onder het vriespunt een optimale klimaatregeling door een maximale warmte-isolatie.

Veiligheidsschoenen voor de bouw met omzwikbescherming

Blessures aan de enkel komen het meest voor in de bouw, logistiek, afvalverwerking, landbouw en de staal- en verpakkingsindustrie. Een enkelblessure gebeurt vaak in een fractie van een seconde: een medewerker mist een trede van de ladder, of komt verkeerd terecht op een ongelijke ondergrond.

Met de Biomex Protection© technologie biedt ELTEN precies dit soort gewricht beschermende oplossingen. De manchet stabiliseert het enkelgewricht zonder dat de bewegingsvrijheid van de voet en het enkelgewricht wordt belemmerd. De flexibele schachtmanchet van duurzaam kunststof is stevig "verankerd" voor de enkelbanden. Hierdoor beschermt hij tegen verdraaiingen en absorbeert schokken die de enkelbanden kunnen beschadigen. De lichtgewicht Biomex-manchet weerspiegelt de beweging van de drager, door de asymmetrische scharnierpunten van de anatomie van de enkel te volgen, op zo'n manier dat hij er niet tegenaan hoeft te werken. Hierdoor blijft de bewegingsvrijheid behouden, wordt het natuurlijke asymmetrische bewegingspatroon niet beperkt en wordt het rolgedrag van de voet zelfs verbeterd.

Stevige veiligheidsschoenen met veel demping

Onze bekende WELLMAXX-dempingstechnologie is ook terug te vinden in onze veiligheidsschoenen voor de bouw! Dankzij de zoolkern van innovatief Infinergy®, het eerste geëxpandeerde thermoplastische polyurethaan van BASF, ervaart de drager een volledig nieuw loopgevoel. De tussenzool zorgt er tijdens het lopen voor dat meer dan de helft van de geleverde energie aan de drager teruggegeven wordt, de gewrichten beschermd worden en de voeten minder snel vermoeid raken na een lange werkdag.

Knielende werkzaamheden? Vergeet je kruipneuzen niet!

ELTEN heeft 3 verschillende soorten beschermneuzen (kruipneuzen).

Aangespoten kruipneus

Deze kruipneus wordt in hetzelfde proces als de zool, direct aangespoten aan de schoen. Dit zorgt ervoor dat de kruipneus een geheel vormt met de schacht van de schoen. Deze techniek maakt dat er zich een dikke PU laag rondom de neus van de schoen bevindt die vroegtijdige slijtage tegen gaat. Dit is de meest duurzame vorm van een kruipneus en kan ingezet worden bij werkzaamheden waar veel op de knieën gewerkt wordt.

> Bekijk hier de ELTEN werkschoenen met kruipneuzen

TPU-beschermneus

TPU is een erg slijtvast materiaal wat ook wel voor hoogwaardige loopzolen gebruikt wordt. Door dit materiaal aan te brengen rondom de neus van de schoen beschermen we deze tegen vroegtijdige slijtage door knielende werkzaamheden. Dit materiaal wordt veel ingezet waar knielende werkzaamheden zich afwisselen met andere werkzaamheden waar de neuzen van de schoen niet extreem belast worden. Dit materiaal is dus geschikt voor middelzwaar gebruik.

> Bekijk hier de ELTEN werkschoenen met beschermneuzen

Slijtvaste beschermneus

Deze vorm van beschermneus is ter voorkoming van vroegtijdige slijtage bij lichtere werkzaamheden. Het gaat hier met name om stoten en af en toe op de knieën werken.