Veiligheidsschoenen voor de industrie

Voor mensen die in de industriële sector werkzaam zijn gelden geheel andere omstandigheden en regels dan voor de bouwsector. ELTEN heeft verschillende innovatieve concepten ontwikkeld speciaal gericht op de industriële sector. Bijvoorbeeld ons pasvormconcept, verschillende indoorzolen en om de enkels te beschermen voor blessures hebben we onze bekende biomex protection.

Veiligheidsschoenen voor de industrie

Voor eenieder de ideale pasvorm

Er bestaan veel soorten voetvormen. Zodat we voor iedereen de perfect passende veiligheidsschoen vinden, hebben we samen met wetenschappers Ergo-Active 2.0 ontwikkeld. De voeten worden gemeten als ze in beweging zijn. Met behulp van die kennis zijn drie verschillende schoenleesten ontwikkeld die optimaal zijn afgestemd op de drie meest voorkomende voettypen. Bovendien bieden wij twee soorten beschermneuzen, met afwijkende volumen waarmee optimale teenvrijheid gegarandeerd is en voldoende ruimte aanwezig is voor het plaatsen van orthopedische steunzolen.

Type 1

Voor brede voeten

Korte tenen

Brede bal en hiel

Steile hoek van de bal

Type 2

Voor gemiddeld brede voeten

Lange tenen

Middelmatige breedte bal en hiel

Vlakke hoek van de bal

Type 3

Voor smallere voeten

Gemiddelde teenlengte

Smallere breedte bal en hiel

Middelmatige hoek van de bal

Dimension Pro; een indoorzool met een speciaal concept!

Werknemers in de industrie moeten vaak gedurende lange tijden staand werk verrichten of telkens heen en weer lopen tussen verschillende productieonderdelen. Bewegingen die vaak tegelijkertijd gemaakt worden tijdens het werk zijn staan, lopen en knielen. Een harde, gladde vloer vereist een zool met een speciaal concept! Het bijzondere aan de serie Dimension Pro is het concept voor de zool, die een nieuw soort honingraatstructuur heeft die speciaal ontwikkeld is voor gebruik in hallen met een harde, gladde vloer waar men makkelijk op uitglijdt. De zool heeft onder andere draaipunten die de wrijving minimaliseren, flexibele sleuven om het afrollen van de voet te verbeteren en S-lijn profiel die vermoeidheidsverschijnselen voorkomt.

Indoor veiligheidsschoenen met enkelbescherming

Blessures aan de enkel komen het meest voor in de bouw, logistiek, landbouw en de staal- en verpakkingsindustrie. Een enkelblessure gebeurt vaak in een fractie van een seconde: een medewerker mist een trede van de ladder, of komt verkeerd terecht op een ongelijke ondergrond. Met de Biomex Protection© technologie biedt ELTEN precies dit soort gewricht-beschermende oplossingen. De manchet stabiliseert het enkelgewricht zonder dat de bewegingsvrijheid van de voet en het enkelgewricht wordt belemmerd. Hierdoor blijft de bewegingsvrijheid behouden, wordt het natuurlijke asymmetrische bewegingspatroon niet beperkt en wordt het rolgedrag van de voet zelfs verbeterd.

Dit is wat je moet weten over beschermneuzen (kruipneuzen)

ELTEN heeft 3 verschillende soorten beschermneuzen (kruipneuzen).

Aangespoten kruipneus

Deze kruipneus wordt in hetzelfde proces als de zool, direct aangespoten aan de schoen. Dit zorgt ervoor dat de kruipneus een geheel vormt met de schacht van de schoen. Dit is de meest duurzame vorm van een kruipneus en kan ingezet worden bij werkzaamheden waar veel op de knieën gewerkt wordt.

> Bekijk hier de ELTEN werkschoenen met kruipneuzen

TPU-beschermneus

TPU is een erg slijtvast materiaal wat ook wel voor hoogwaardige loopzolen gebruikt wordt. Dit materiaal wordt veel ingezet waar knielende werkzaamheden zich afwisselen met andere werkzaamheden waar de neuzen van de schoen niet extreem belast worden. Dit materiaal is dus geschikt voor middelzwaar gebruik.

> Bekijk hier de ELTEN werkschoenen met beschermneuzen

Slijtvaste beschermneus

Deze vorm van beschermneus is ter voorkoming van vroegtijdige slijtage bij lichtere werkzaamheden. Het gaat hier met name om stoten en af en toe op de knieën werken.

De ideale lasschoen

De CARL S3 HI is de juiste voetbescherming voor iedereen die laswerkzaamheden uitvoert. Het robuuste, ademende rundleder van het bovenmateriaal is bestand tegen hoge belasting en de gevoerde manchet voorkomt het binnendringen van vonken. De stalen neus van deze S3 HI lasschoen beschermen de voet tegen letsel door stoten of vallende voorwerpen. De veiligheidsschoen CARL S3 HI is voorzien van een stalen tussenzool van corrosiebestendig roestvrijstaal. De RUBBER/PU zool met grof profiel biedt betrouwbare grip en is hittebestendig tot ca. 200°C, kortstondig tot 300°C.

Metaalvrije veiligheidsschoenen

Metaalvrije veiligheidsschoenen zijn niet alleen lichter van gewicht en flexibeler, in verschillende sectoren in de industrie zijn ze zelfs verplicht. Bij werkplekken waar metaaldetectoren of inductielussen aanwezig zijn, is het niet handig als de poortjes alarm slaan of dat er belangrijke processen worden onderbroken.

ESD-gecertificeerde veiligheidsschoenen

In de industriesector is het vaak verplicht om ESD-gecertificeerde veiligheidsschoenen te dragen. Over het algemeen zijn alle ELTEN-veiligheidsschoenen ESD-gecertificeerd. Deze schoenen zorgen ervoor dat elektrostatische opladingen gecontroleerd via de schoen worden afgeleid. Elektrostatische ontlading kan problemen opleveren als het zich voordoet in de nabijheid van kwetsbare elektronische componenten. Het geringste ESD-effect kan er al voor zorgen dat de apparatuur in een later stadium defect raakt, de levensduur daarvan wordt bekort of het apparaat zelfs volledig uitvalt.