Veiligheidsschoenen voor de logistiek

In de logistieke sector zijn er veel verschillende werkomstandigheden te benoemen. Sommige werknemers werken indoor vooral op harde vloeren, anderen werken binnen en buiten en hebben behoefte aan geheel andere eigenschappen in hun veiligheidsschoenen. Op deze pagina vind je veiligheidsschoenen voor de logistieke sector.

Veiligheidsschoenen voor de logistiek

GORE-TEX Extended Comfort Footwear

Onze veiligheidsschoenen met GORE-TEX Extended Comfort zorgen voor extra goede warmteafvoer en zijn met name geschikt bij regen, matige en warmere temperaturen en voor zowel indoor als outdoor werkzaamheden. Deze innovatieve techniek is ideaal voor mensen die dagelijks veel in de binnen- en buitenlucht werken.

Wellmaxx - demping op gladde harde ondervloeren

Onze bekende WELLMAXX-dempingstechnologie is uitermate geschikt voor de logistieksector. De zoolkern van innovatief Infinergy®, het eerste geëxpandeerde thermoplastische polyurethaan van BASF, zorgt voor comfortabele demping op harde vloeren, energieterugwinning tijdens het lopen en het bescherming van gewrichten en gewrichtsbanden. Met Infinergy® blijven de voeten van de drager langer fit. Ze krijgen veel minder snel last van vermoeidheid en het materiaal blijft permanent elastisch en neemt steeds opnieuw zijn oorspronkelijke vorm aan. De tussenzool zorgt er tijdens het lopen voor dat meer dan de helft van de geleverde energie aan de drager teruggegeven wordt, de gewrichten beschermd worden en de voeten minder snel vermoeid raken na een lange werkdag. Met de tussenzolen van Infinergy® van BASF is het comfortabeler werken.

Indoor veiligheidsschoenen

Indoor veiligheidsschoenen vereisen andere eigenschappen dan outdoor veiligheidsschoenen. Indoor werkzaamheden worden waar in fabriekshallen of grote magazijnen uitgevoerd. Deze indoorvloeren zijn vaak glad en hard. ELTEN heeft een ruim assortiment aan veiligheidsschoenen die speciaal zijn ontwikkeld voor diegene die veel binnen werkt. De zool zorgt voor stabiliteit, houvast, versoepelt de afrolbeweging van de voet en beweegt eenvoudig mee met de draaibewegingen op harde ondergronden. Daarnaast zijn de schoenen flexibel, zodat staand en knielend werk zonder problemen gecombineerd kan worden.

Allround veiligheidsschoenen

Bij veel beroepen wordt er vaak veel binnen en buiten gewerkt. Voor deze doelgroep hebben wij onze allrounders gemaakt. Ze bieden de ideale bescherming en leveren stevige grip op harde en gladde werkplaatsvloeren en op oneffen buitenterreinen.

De vrouwenvoet is geen kleine mannenvoet

Vrouwenvoeten hebben een andere vorm. Bij dezelfde schoenmaat zijn de voeten van vrouwen smaller en minder hoog dan mannenvoeten. Daarom heeft ELTEN een speciale leest ontwikkeld die perfect aansluit bij de eisen die de vrouwelijke voetanatomie stelt. ELTEN maakt het mogelijk dat vrouwen niet langer in een kleinere mannen veiligheidsschoen hoeven te lopen, ze kunnen nu ook genieten van de optimale pasvorm!