CPG netherlands

Over CPG Nederland

De merken illbruck en Nullifire van CPG Nederland bieden een breed scala aan afdichtings-, verlijmings- én passieve brandbeveiligingoplossingen. Dit wordt gecombineerd met specialistische services, ondersteuning en systemen. Producten en diensten die u zelden onder één dak vindt!

Meer over CPG Nederland >

Acties en advies
Best verkocht

De hoogwaardige afdichtings- en verlijmingsoplossingen van illbruck en de slimme brandwerende oplossingen van Nullifire

purschuimen lijmen en kitten

Purschuimen, lijmen, kitten en coatings

 Nullifire brandwerende oplossingen

Brandwerende oplossingen

Certificaat verplicht voor gebruik diisocyanaten

Vanaf 24 augustus 2023 moet elke werknemer die gebruik maakt van zogeheten diisocyanaten een opleiding hebben gevolgd. Deze chemische stoffen, die veel voorkomen in PU-producten als isolatieschuim, lijm, verf en vernis, kunnen leiden tot allergische klachten aan de huid en luchtwegen.

Het vereiste certificaat is een initiatief van de Europese Unie. Toepassers van producten met een totale concentratie monomeer-diisocyanaat van meer dan 0.1 % moeten bovendien elke vijf jaar een herhaalcursus volgen. De voorbereiding op dit nieuwe beleid loopt al een tijdje. Op 4 augustus 2020 werd de nieuwe verordening al aangekondigd. En sinds 24 februari 2022 moet de opleidingsvereiste al duidelijk zichtbaar op de etiketten van producten prijken.

De verplichte cursus kun je overigens gratis en online volgen via CPG Europe. Dit trainingsprogramma duurt ongeveer 30 minuten en wordt afgesloten met een quiz. Het bijbehorend certificaat wordt als PDF-document opgestuurd.

Onze top illbruck en Nullifire producten

Acties, advies en handige tools

Bekijk onze bandenwijzer
Brandwerend schuim
DESTIL BLOG VERSPREIDING ROOK VUUR EN HITTE

Laat ons je helpen

Advies over brandwerende oplossingen

Persoonlijk advies van illbruck en Nullifire

Hulp nodig bij het kiezen van het juiste product voor jouw afdichtings- of verlijmingsklus of weet je niet welke brandwerende producten je nodig hebt voor jouw project? Stuur ons een bericht via onderstaande button voor meer informatie en contact met één van onze specialisten.

Nog meer CPG, illbruck en Nullifire?

Je kunt CPG volgen op:

LinkedIn  Twitter  Youtube